Boyalı Saçlarda Doğru Maske Seçimi Nasıl Olmalı?

Birgül

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra maske konusunun bu kadar önemli olacağını açıkçası bilmiyordum. Eskiden herhangi bir maske kullandığımda saçlarım toparlanıyordu ama şimdi her maske aynı etkiyi göstermiyor. Hatta bazı maskeler saçımı daha sert, daha ağır ya da sönük hale getiriyor. Bu da beni “acaba yanlış maske mi seçiyorum” diye düşündürüyor.

Nem maskesi mi, onarıcı maske mi, proteinli maske mi derken seçenekler çok fazla. Saçlarım boyadan sonra hem kuru hem de kırılgan olduğu için hangisine daha çok ihtiyacı olduğunu ayırt edemiyorum. Üstelik maske yaptıktan sonra saçlarım ilk gün güzel oluyor ama ertesi gün yine eski haline dönüyor. Bu da doğru ürünü bulamadığımı düşündürüyor.

Maske yapmak istiyorum ama saçımı daha da yormak istemiyorum. Gerçekten işe yarayan maske nasıl seçilir, bunu bilmek istiyorum.

Boyalı saçlar için doğru maske seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Boyalı saçlar için ilk öncelik nem olmalı. Ben protein ağırlıklı maskelerle saçımı daha da sertleştirmiştim. Nem maskesine geçince saçım daha esnek ve yumuşak oldu.

Oyla 0
Maske seçerken saçın verdiği tepkiye bakmak lazım. Eğer maske sonrası saç sertleşiyorsa o maske sana uygun değil. Ben bunu deneme yanılmayla öğrendim.

Oyla 0
Boyalı saçlarda hafif formüller daha iyi çalışıyor. Çok yoğun maskeler kısa vadede iyi hissettirse de uzun vadede saçı sönükleştiriyor.

Oyla 0
Kuaförüm “maske saçın ihtiyacına göre değişir, etikete göre değil” demişti. Saçımı dinlemeyi öğrendikten sonra doğru maskeyi bulabildim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt