Boyalı Saçlarda Duş Suyu Sıcaklığı Rengi Etkiler Mi?

Simge Tekeli

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım alışkanlıklarımı gözden geçirmeye başladım ve duş suyu sıcaklığının da önemli bir faktör olduğunu duydum. Açıkçası ben sıcak suyla duş almayı çok seviyorum ama boyadan sonra bunun rengi daha çabuk akıttığı söylenince kafam karıştı. Çünkü sıcak sudan vazgeçmek benim için hiç kolay değil.

İlk yıkamalarda akan rengi görünce ister istemez “acaba su çok mu sıcak” diye düşünmeye başladım. Ilık suyla yıkadığımda saçlarım daha sert hissediliyor, sıcak suyla yıkadığımda ise daha yumuşak ama sanki renk daha hızlı soluyor gibi geliyor. Hangisi daha doğru karar veremiyorum.

Duş suyu sıcaklığının gerçekten bu kadar etkili olup olmadığını bilmek istiyorum.

Boyalı saçlarda duş suyu sıcaklığı gerçekten rengin kalıcılığını etkiliyor mu?

Evet, sıcak su rengi ciddi şekilde daha hızlı akıtıyor. Sıcak su saç telinin kütikülünü açıyor ve boya molekülleri daha kolay dışarı çıkıyor. Ilık su bu yüzden öneriliyor.

Oyla 0
Ben sıcak sudan tamamen vazgeçemedim ama son durulamayı serin suyla yapıyorum. Bu bile rengi korumada fark yaratıyor. Küçük bir alışkanlık değişikliği işe yarıyor.

Oyla 0
Sadece renk değil, saç sağlığı da etkileniyor. Sıcak su boyalı saçları daha fazla kurutuyor. Ben su sıcaklığını düşürdükten sonra saçlarım daha az sertleşti.

Oyla 0
İlk yıkamalarda su sıcaklığı çok daha kritik. Ben bunu yaşayarak öğrendim. İlk haftalarda ılık suya dikkat edince renk daha uzun süre canlı kaldı.

Oyla 0
Kuaförüm “sıcak suyu bırakamasan bile kaynar sudan kaçın” demişti. Bu tavsiyeyi uygulayınca renk akması belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt