Boyalı Saçlarda Yanlış Bakım Rengi Ne Kadar Sürede Akar?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra rengin beklediğimden çok daha hızlı aktığını fark edince ister istemez yaptığım bakımı sorgulamaya başladım. İlk başta boyanın kalitesini düşündüm ama sonra bakım alışkanlıklarımın da etkili olabileceğini fark ettim. Sıcak suyla yıkamak, sık duş almak, yanlış şampuan kullanmak derken aslında farkında olmadan rengi söküyor olabilirim.

Beni en çok düşündüren şey, yanlış bakımın rengi ne kadar sürede etkilediği. Yani birkaç hatalı yıkamada mı renk belirgin şekilde soluyor yoksa bu daha uzun vadede mi oluyor, bunu kestiremiyorum. Çünkü bazen bir hafta içinde fark edilir solma oluyor gibi geliyor.

Doğru bakımı oturtmak istiyorum ama önce hangi hataların ne kadar hızlı etki ettiğini bilmek istiyorum.

Yanlış bakım alışkanlıkları boyalı saçlarda rengin ne kadar sürede akmasına neden olur?

Yanlış bakım bazen düşündüğünden çok daha hızlı etki ediyor. Ben sıcak suyla yıkadığım bir haftada rengin bariz şekilde açıldığını gördüm. Özellikle ilk yıkamalar çok kritik.

Oyla 0
Sülfatlı şampuanlar rengi resmen söküyor. Ben birkaç yıkamada farkı net gördüm. O yüzden yanlış bakımın etkisi aylar değil, günler içinde bile ortaya çıkabiliyor.

Oyla 0
Derin temizleyici ürünler boyalı saç için en büyük risk. Bir kez kullandığımda bile rengin matlaştığını fark ettim. Yanlış ürünler çok hızlı etki ediyor.

Oyla 0
Yanlış bakım birikimli çalışıyor. Tek seferde değil ama üst üste hatalar yapınca renk birkaç hafta içinde belirgin şekilde soluyor.

Oyla 0
Kuaförüm ilk 10 günün çok kritik olduğunu söylemişti. Bu sürede yapılan yanlışlar rengin ömrünü ciddi şekilde kısaltıyormuş. Buna dikkat edince fark net oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt