Boyalı Saçlarda Rengin Hızlı Akmasının En Büyük Sebebi Ne?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok moralimi bozan şey, rengin beklediğimden çok daha hızlı akması oldu. İlk başta bunun boyayla ilgili olduğunu düşündüm ama zamanla bakım alışkanlıklarımı da sorgulamaya başladım. Çünkü bazı dönemlerde aynı boyayı kullansam bile renk daha çabuk soluyor gibi geliyor.

Duşta akan rengi görmek insanı gerçekten yıpratıyor. Özellikle ilk yıkamalarda bu durum daha belirgin oluyor. Ama bazen haftalar geçmesine rağmen renk hâlâ canlı kalırken, bazen birkaç yıkamada bariz solma oluyor. Bu farkın neden kaynaklandığını anlamakta zorlanıyorum.

Bakım mı, su mu, şampuan mı derken kafam iyice karıştı. En temel sebebin ne olduğunu bilmek istiyorum ki ona göre önlem alabileyim.

Boyalı saçlarda rengin hızlı akmasına en çok hangi faktör sebep oluyor?

Bence en büyük sebep sıcak su. Sıcak su saç telini açıyor ve boya molekülleri çok daha hızlı dışarı çıkıyor. Ben su sıcaklığını düşürdükten sonra farkı net gördüm.

Oyla 0
Sülfatlı ve derin temizleyici şampuanlar rengi adeta söküyor. Ben bunları kullandığım dönemlerde renk çok daha çabuk soluyordu.

Oyla 0
Kuaförüm “ilk 10 gün yapılanlar rengin kaderini belirler” demişti. Bu sürede yapılan hatalar rengin hızlı akmasına sebep oluyormuş. Buna dikkat edince fark net oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt