Boyun Estetiği Sonrası İz Kalır Mı, İzler Görünür Yerde Mi Olur?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Estetik operasyonlarda beni en çok düşündüren şey her zaman iz kalma ihtimali olmuştur. Özellikle boyun bölgesi gibi açıkta kalan bir yerde olunca, “izler görünür mü?” sorusu kaçınılmaz hale geliyor.

Doktorların açıklamalarına göre, boyun estetiğinde yapılan kesiler genellikle çene altına veya kulak arkasına gizleniyor. Yani izler dışarıdan fark edilmiyor.

İlk haftalarda hafif kızarıklık olabiliyormuş ama zamanla cilt tonu eşitlendiği için görünmez hale geliyor. Dikiş hattı ince olduğunda, birkaç ay içinde neredeyse fark edilmiyormuş. Tabii burada en önemli etkenlerden biri cilt yapısı ve doktorun titizliği.

Benim için önemli olan doğal bir sonuç almak, iz korkusu değil. Yine de aklımda şu var: Gerçekten hiçbir şekilde fark edilmiyor mu, yoksa dikkatli bakınca belli oluyor mu?

Benim ameliyatımdan 6 ay geçti, izler tamamen soldu. Çene altına yapıldığı için zaten görünmüyordu. Şu an fark edilmesi imkânsız.

Oyla 0
Boyun estetiğinde iz kalmaz. Benim kesim kulak arkasındaydı, 3. ayda tamamen silikleşti. Cilt yapısı uygunsa iz riski neredeyse yok.

Oyla 0
Çözüm
İz konusu beni de korkutmuştu ama boşuna endişelenmişim. Kulak arkasındaki ince çizgi bile fark edilmiyor artık.

Oyla 0
Geri
Üst Alt