Boyun ve Dekolte Bölgesi İçin Ayrı Bakım Yapmak Gerekir mi?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Uzun süredir sadece yüzüme bakım yapıyordum ama aynada boyun bölgemdeki ince çizgiler dikkatimi çekmeye başladı. Meğer boyun ve dekolte bölgesi, yüz kadar hatta daha hassasmış. Ama çoğumuz bu bölgeyi ihmal ediyoruz.

Şimdi sabah akşam nemlendirici sürüyorum, hatta haftada 1 gül suyuyla tonikleme yapıyorum. Özellikle yazın güneş koruyucu sürmeye dikkat ediyorum. Ama bu bölge için özel ürünler var mı, yoksa yüz ürünlerini kullanmak yeterli mi tam bilemiyorum.

Sizce boyun ve göğüs bölgesi için yüz kremleri yeterli mi, yoksa özel ürünler kullanmak gerekir mi?

Ben boynumu hep ihmal etmiştim. Yüzüme her sabah serum ve krem sürerken boynumu boş geçiyordum. Sonra bir sabah aynaya baktım ve ciddi çizgiler fark ettim. Araştırdım, meğer boyun cildi yüzden daha inceymiş. Şimdi yüzüme ne sürüyorsam boyun ve dekolte bölgeme de aynı şekilde uyguluyorum. Farkı birkaç haftada gördüm. Özellikle güneş koruyucu şart!

Oyla 0
Dekolte bölgesinde ince lekelenmeler oluşmaya başlayınca önemini anladım. Doktorum ayrı bir krem kullanmana gerek yok, ama parfümsüz ve SPF’li ürünleri o bölgeye de uygula dedi. Bir de yastıkla uyurken boynun kırışmaması için yüksek yastıktan vazgeçtim. Bunlar küçük ama etkili detaylar.

Oyla 0
Ben bu bölge için özel bir boyun serumu kullanıyorum, içinde peptid var. Kısa sürede gıdı bölgesinde sıkılaşma hissettim. Bence eğer yaş ilerlediyse yüz kremi yetmeyebilir. Erken yaşta başlanırsa önleyici olur ama ileride özel ürünler gerekebilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt