Burun Dolgusu Kalıcı Olur mu, Ne Kadar Dayanıyor?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Uzun süredir burun dolgusu yaptırmayı düşünüyordum çünkü kemerli bir burnum var ve profilimden çok rahatsız oluyordum. Ameliyat fikri bana ağır geldiği için geçici dolgu daha mantıklı geldi. Geçen ay cesaret edip yaptırdım ama şimdi aklımda başka bir soru var: Bu işlem ne kadar kalıcı?

İlk haftalarda sonuç mükemmeldi. Burnum çok daha düzgün ve orantılı görünüyordu. Ama ikinci aydan sonra sanki hafif bir azalma fark ettim. Doktorum “hyaluronik asit bazlı dolgular zamanla vücut tarafından emilir” demişti ama bu kadar erken olmasını beklemiyordum. Kimi insanlarda bir yıl dayanıyormuş, kiminde altı ay bile sürmüyormuş.

Gerçekten kişiye göre bu kadar fark eder mi bilmiyorum. Ayrıca sürekli yeniletmek gerekiyor mu, yoksa birkaç uygulamadan sonra kalıcılığı artıyor mu?

Sizce burun dolgusu uzun ömürlü mü? Deneyen varsa ne kadar süre etkisini korudu?

Benim burun dolgusu yaklaşık 10 ay dayandı. Doktorum ilk işlemden sonra düzenli aralıklarla yaptırırsam kalıcılığın artacağını söyledi. İkinci uygulamada süre uzadı gerçekten.

Oyla 0
İlk dolgum 6 ay sonra azalmaya başladı, ikinci yaptırışımda 1 yıla yakın korudu. Düzenli bakım ve güneşten korunma etkisini artırıyor. Süre kişiden kişiye değişiyor.

Oyla 0
Benimki 8 ay kadar sürdü. Burnumun şekli o kadar doğal oldu ki kimse fark etmedi bile. Kalıcılık vücut yapısına bağlı ama etkisi hemen bitmiyor.

Oyla 0
Ben 9. ayda hafif azalma fark ettim ama şekli bozulmadı. Küçük bir rötuşla aynı görüntü geri geldi. Tamamen kaybolması uzun sürüyor.

Oyla 0
Dolgu kalıcılığı cilt yapısına ve kullanılan markaya göre değişiyor. İlk işlemde 6–8 ay, sonrakilerde 1 yıla kadar dayanıyor. Doğal sonuç istiyorsan az doz ideal.

Oyla 0
Geri
Üst Alt