Burun Dolgusu Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur?

Yudum Erdem

Kayıtlı Üye
Burun estetiği yaptırmak istemiyorum ama ufak bir düzeltmeyle görünümün toparlanabileceğini duydum. Bu yüzden dolgu yaptırmayı düşünüyorum. Ancak araştırdıkça herkes farklı şey söylüyor. Kimine göre işlem sonrası şekil hemen belli oluyor, kimine göre birkaç hafta beklemek gerekiyor. Açıkçası yüzümün tam ortasında olduğu için en ufak bir fark bile göze batıyor.

Bazı kişiler “ilk gün burun daha kalkık görünür, sonra doğal hâline oturur” diyor. Bu kısmı beni biraz endişelendiriyor çünkü geçici şişlik mi, yoksa kalıcı görünüm mü olduğunu anlamak zor. Ayrıca işlemin ardından ödem oluyormuş, bu da şekli geçici olarak bozabiliyormuş.

Kısacası işlemden çıktığım gün aynaya baktığımda gördüğüm görüntüyle birkaç hafta sonraki görünüm aynı mı olur, emin değilim. Sizce burun dolgusu sonrası şekil tam olarak ne kadar sürede oturur?

Ben burun dolgusu yaptırdım, ilk gün burnum biraz kalkık görünüyordu. Doktor bunun ödemden kaynaklandığını söyledi. Üçüncü günden itibaren şekil oturmaya başladı, bir haftada tamamen doğal hâline geldi. Şu anki görünümden çok memnunum.

Oyla 0
İlk günlerde hafif şişlik normal, özellikle burun ucu daha dolgun görünebiliyor. Benimki yaklaşık on günde tam oturdu. Bence bu süre zarfında fotoğraf çekip kıyaslamak faydalı oluyor, fark net görünüyor.

Oyla 0
Burun dolgusunda şeklin oturması cilt yapısına bağlı. Bende ilk hafta biraz sertti ama ikinci haftada tamamen yumuşadı. Doktorum dolgu maddesinin dağılması ve dokuyla bütünleşmesinin zaman aldığını söyledi.

Oyla 0
İşlem sonrası ilk gün burnum fazla kalkık geldi ama zamanla yumuşadı. Yaklaşık bir hafta içinde doğal görünüme kavuştu. Dolgu tam oturduktan sonra burnun hatları çok daha dengeli duruyor.

Oyla 0
Bazı dolgu türleri hemen oturuyor, bazıları birkaç gün içinde formunu buluyor. Kalıcılığı da dolgu markasına göre değişiyor. Benim burnumda şekil yaklaşık 5. günde oturdu, şu an gayet doğal görünüyor.

Oyla 0
Benim yaklaşık 2-3 hafta sonra burnumdaki şekil oturdu desem abartmış olmam herhalde. Doktorum bile bu duruma şaşırdı ama gerçekten benim için sancılı bir süreçti şuan harika bir buruna sahibim. :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt