Buz Lazer Koyu Tenliler İçin Uygun mu?

Esila Kaplan

Kayıtlı Üye
Buz lazer epilasyon hakkında araştırma yaparken en çok merak ettiğim konulardan biri de koyu tenliler için ne kadar uygun olduğu. Birçok kaynak buz lazerin daha geniş bir cilt tipi aralığında güvenle uygulanabildiğini söylüyor ama bazı dermatologlar hâlâ koyu tende dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Bu yüzden buz lazer gerçekten koyu ciltlerde riskleri azaltıyor mu yoksa sadece biraz daha toleranslı bir teknoloji mi, emin değilim.

Koyu tende lazerin daha riskli olmasının nedeni, lazer ışığının hem tüye hem de ciltteki melanine yönelmesiymiş. Yani cilt koyu olunca lazer ısıyı daha fazla tutuyormuş ve bu da yanık riskini artırabiliyormuş. Buz lazerin soğutma teknolojisi bu riski ne kadar azaltıyor, tam olarak bilmiyorum. Bazı merkezler “koyu tende bile çok güvenli” diyor ama bunun cihaz kalitesi, ayar seviyesi ve uzman tecrübesine bağlı olduğunu düşünüyorum.

Bir de bronzlaşma konusu var. “Buz lazer bronz tende yapılabilir” iddiası da sıkça dolaşıyor ama bunun gerçekten doğru olup olmadığını çözemedim. Bazıları bronz tenin hâlâ riskli olduğunu, uygulama öncesi mutlaka ten renginin açılması gerektiğini söylüyor.

Sonuç olarak cilt tipine göre buz lazerin gerçekten ne kadar güvenli olduğunu tecrübeli kişilerden duymak istiyorum.

Sizce buz lazer koyu tenliler için gerçekten uygun mu ve hangi durumlarda dikkatli olmak gerekir?

Çözüm
Ten rengim koyuya yakın ve buz lazerde sorun yaşamadım. Uzmanım ilk seanslarda düşük ayarla başladı, sonra yavaş yavaş artırdı. Kızarıklık dışında hiçbir komplikasyon olmadı. Bronzken gitmediğim için daha güvenli ilerledi.
Buz lazer koyu tenlerde diğer cihazlara göre çok daha güvenli çünkü güçlü soğutma sistemi cildi koruyor ve ısınmayı azaltıyor. Ama bu “her koyu tende tamamen risksiz” demek değil. Ayarlar mutlaka düşük başlatılmalı ve uzman ten tonunu doğru analiz etmeli. Bronz tende yine de önerilmiyor; doğal tene dönünce uygulama çok daha sağlıklı oluyor. Cihaz kalitesi burada en önemli etkenlerden biri.

Oyla 0
Ten rengim koyuya yakın ve buz lazerde sorun yaşamadım. Uzmanım ilk seanslarda düşük ayarla başladı, sonra yavaş yavaş artırdı. Kızarıklık dışında hiçbir komplikasyon olmadı. Bronzken gitmediğim için daha güvenli ilerledi.

Oyla 0
Çözüm
Koyu tenlerde Alexandrite pek uygun değil ama buz lazer ve diode lazer daha toleranslı. Yine de bronz tende işlem yapılması önerilmiyor çünkü cilt ısıyı daha fazla tutuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt