Buz Lazer Mi, Alexandrite Lazer Mi Kadınlar İçin Daha İyi Sonuç Verir?

Tuba Özkan

Kayıtlı Üye
Randevu almadan önce günlerdir araştırıyorum ve her kaynak başka bir şey söylüyor. Bir tarafta “buz lazer acısız, hassas ciltler için daha konforlu” diyenler var; diğer tarafta “Alexandrite kalın ve koyu tüyde daha hızlı etki eder” iddiası. Fiyatlar yükseldikçe, yanlış bir tercih yapma korkusu büyüyor. “Önce konfor mu, yoksa daha agresif sonuç mu?” sorusu kafamda dönüp duruyor.

Yakın çevrem de ikiye bölünmüş durumda. Buz lazeri savunanlar “işlem sırasında soğutma olduğu için yanma-kızarıklık daha az” diyor. Alexandrite kullananlar “az seansla ciddi azalma” tecrübesini öne çıkarıyor. İnce tüy–kalın tüy ayrımı, cilt tonu, hatta acı eşiği bile tabloyu değiştiriyor. Üstüne bir de yüz, bikini, bacak gibi bölgelere göre etkinlik farkı eklenince, net bir cevap beklerken daha çok soruyla kalıyorum.

Kafamı en çok karıştıran şey, “en iyi cihaz” arayışının aslında “bana en uygun kombinasyon” arayışı oluşu. Doğru cihaz, doğru ayar, doğru zaman aralığı ve tecrübeli bir uygulayıcı… Bunlardan biri eksik olunca sonuç da eksiliyor. Deneme atışı yapmak istemiyorum; hem cüzdanımın hem de cildimin buna sabrı sınırlı. Yine de içimden küçük bir ses, “önce konforlu olandan başla, sonucu gözlemle” diye fısıldıyor.

Sonuçta amacım tek: etkili, güvenli ve sürdürülebilir bir rutin. Peki sizce bu iki seçenek arasında belirleyici fark gerçekten sonuç mu, yoksa çoğunlukla işlem sırasındaki konfor mu; siz hangisiyle daha tatmin edici bir deneyim yaşadınız?

Alexandrite yaptırdım ve özellikle bacak ile koltuk altında etkisini hızlı gördüm. İlk iki seansta bile belirgin azalma oldu, ama işlem sırasında daha “sert” hissettirdiğini söyleyebilirim. Seans sonrası pembeleşme normalde birkaç saat içinde sönüyordu. Eğer tüy yapısı kalınsa, az seansla net sonuç isteyenlere mantıklı geliyor.

Oyla 0
Ben buz lazeri seçtim çünkü acıya pek dayanıklı değilim. Soğutma başlığı sayesinde konforlu geçti; seans planına uyunca beşinci randevuda belirgin seyrelme gördüm. Tam bitiş için sabır gerekiyor, ama gündelik hayatımı etkilemeden ilerlemesi hoşuma gitti. Düzenli gidemediğim bir dönemde etkisi yavaşladı; istikrar şart.

Oyla 0
Merkez seçiminde uygulayıcının tecrübesi belirleyici oldu. Cildim buğday, tüyler koyuydu; uzmanım bölgeye göre cihaz değiştirdi. Bikini ve koltuk altına daha agresif ayar, bacakta daha nazik uygulama tercih etti. Böyle olunca kızarıklık minimumda kaldı, sonuç da tatmin ediciydi. Bence tek cihazda ısrar etmek yerine kişiselleştirme önemli.

Oyla 0
Benim deneyimimde ince tüylerde ilerleme daha yavaş oldu; kalın bölgelerde fark hızlı geldi. Buz lazerde konfor yüksek ama sabır istiyor, Alexandrite’ta ise sonuç daha çabuk hissediliyor. Ciltteki tepkiyi ilk seanslardan sonra görmek yardımcı oluyor; ona göre ayar ve aralıklar revize edilince performans artıyor.

Oyla 0
Kız kardeşimle aynı merkezde farklı cihazları denedik. O, Alexandrite’ta hızlı sonuç aldı ama işlem sonrası hassasiyet daha belirgindi. Ben daha nazik bir protokolle ilerledim; süre uzadı fakat günlük konforum bozulmadı. Sonunda ikimiz de memnun kaldık. Demem o ki, doğru planı çıkaran uzman bulmak cihazdan da kritik.

Oyla 0
Geri
Üst Alt