Cadı Fındığı Toniği Kullanan Var Mı, Gerçekten Gözenekleri Küçültüyor Mu?

Tuğçe

Kayıtlı Üye
Benim cadı fındığı toniğini kullanmaya başlamamdaki en büyük sebeplerden biri gözeneklerimdi. Cildim özellikle yanak kenarlarında ve burun çevresinde geniş gözeneklere sahip. Ürünü düzenli uyguladığımda bazı günler gerçekten daha sıkı bir görünüm fark ediyorum. Sanki cilt daha pürüzsüz, daha toparlanmış oluyor. Ama günün ilerleyen saatlerinde aynı görüntü geri geliyor. Bu yüzden kafam karışık: Acaba bu sadece geçici bir etki mi yoksa uzun vadede gerçekten gözenekleri küçültüyor mu?

İnternette araştırdığımda yorumlar birbirinden çok farklı. Kimisi “benim gözeneklerim yarı yarıya küçüldü” diyor, kimisi de “hiçbir değişim olmadı” diye yazıyor. Kendi deneyimimde gözenekler tamamen kaybolmadı ama makyaj öncesinde toniği kullandığımda fondötenin daha düzgün oturduğunu gözlemledim. Belki de asıl etkisi gözenekleri küçültmek değil, gözenek görünümünü bir süreliğine daha az belirgin hale getirmek.

Benim aklımda en çok kalan soru şu: Uzun süre düzenli kullananlarda gerçekten kalıcı bir değişim oluyor mu, yoksa bu ürün daha çok kısa vadeli bir destek mi sağlıyor? Çünkü ben her gün kullanmaya devam edersem birkaç ay sonra cildimde gözle görülür bir fark olur mu merak ediyorum.

Siz cadı fındığı toniğini kullanarak gözeneklerinizde kalıcı bir küçülme fark ettiniz mi?

Ben uzun süre kullandım, ilk haftalarda gözeneklerim küçülmüş gibi görünüyordu. Ama düzenli devam ettiğimde kalıcı bir değişiklik olmadı. Daha çok cildi sıkılaştıran geçici bir etki veriyor bence.

Oyla 0
Bende kalıcı küçülme olmadı ama özellikle makyaj öncesi çok fark yaratıyor. Fondöten daha pürüzsüz duruyor, gözenekler daha az belli oluyor. Yani etkisi var ama geçici.

Oyla 0
Kısa vadede faydasını gördüm ama kalıcı küçülme bende de olmadı. Daha çok ciltteki fazla yağı çekip, gözenekleri sıkılaştırarak optik bir etki yapıyor gibi hissettim.

Oyla 0
Düzenli kullanımda cildim daha temiz ve sıkı görünüyor ama gözeneklerin kalıcı küçülmesi mümkün olmadı. Yine de düzenli bakım yaptığımda daha sağlıklı bir görünüm sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt