Çay Ağacı Yağı Saç Derisindeki Kaşıntı ve Kepeğe Gerçekten İyi Gelir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç derimle başım dertte. Ne zaman hava değişse ya da stres yapsam, hemen kaşıntı ve küçük pullanmalar başlıyor. Farklı şampuanlar denedim ama ya fazla kuruttu ya da hiçbir işe yaramadı. Geçen gün bir arkadaşım “çay ağacı yağı mucize gibi, kepek ve kaşıntıya birebir” dedi. Açıkçası denemeye değer olduğunu düşündüm ama biraz çekiniyorum.

Yağın antiseptik özelliği olduğunu biliyorum, fakat bazıları cildi yakabiliyor diyor. O yüzden doğru şekilde nasıl kullanmam gerektiğinden emin değilim. Saf olarak mı sürülmeli, yoksa başka bir yağla karıştırmak mı gerekiyor? Saç derim hassas olduğu için yanlış oranda uygularsam zarar vermekten korkuyorum.

Gerçekten çay ağacı yağı kaşıntı ve kepeğe iyi geliyor mu? Deneyip fark eden var mı? Doğru oran ve uygulama şekli konusunda net bir öneri duymaya ihtiyacım var.

Çözüm
Benim saç derim çok hassas, bu yüzden jojoba yağıyla karıştırıyorum. Çay ağacı yağı hem kepeği azaltıyor hem de saç derisini rahatlatıyor. İlk uygulamada bile ferahlık hissi veriyor. Düzenli yaptığında saç kökleri de güçleniyor.
Çay ağacı yağı kepek için çok etkili ama saf kullanmak kesinlikle doğru değil. Ben hindistan cevizi yağına 3 damla ekliyorum, saç diplerine masajla yediriyorum. 20 dakika bekletip duruluyorum. Kaşıntı hemen azalıyor, 2 hafta sonra kepek neredeyse yok oldu.

Ben yağı şampuanıma ekledim, her yıkamada 2 damla yeterli. Kokusu ferahlatıyor, saç derisi temizlenmiş gibi hissediliyor. Düzenli kullanımda kaşıntı tamamen geçti. Yalnız ilk birkaç yıkamada etkisi hemen görünmeyebilir, sabırla devam etmek gerekiyor.

Benim saç derim çok hassas, bu yüzden jojoba yağıyla karıştırıyorum. Çay ağacı yağı hem kepeği azaltıyor hem de saç derisini rahatlatıyor. İlk uygulamada bile ferahlık hissi veriyor. Düzenli yaptığında saç kökleri de güçleniyor.

Çözüm
Eğer şampuanına eklersen, her kullanımda etkisini hissedersin. Ben saçımı yıkarken parmak uçlarımla masaj yapıyorum, bu şekilde kan dolaşımı da artıyor. Saç derisi temizleniyor, kaşıntı kalmıyor. Ayrıca koku problemi de yok, oldukça hafif.

Çay ağacı yağını aloe vera jeliyle karıştırmak da işe yarıyor. Hem deriyi nemlendiriyor hem de antibakteriyel etkisini koruyor. Ben bu karışımı haftada bir yapıyorum, saç derim artık çok daha dengede. Kaşıntı tamamen bitti.

Geri
Üst Alt