Cildi Daha Canlı Gösteren Makyaj Ürünleri Gerçekten Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selin

Kayıtlı Üye
Bazı günler ne yaparsam yapayım cildim makyajdan sonra bile solgun, yorgun ve cansız görünüyor. Fondöten sürüyorum ama cilt daha düz ve ifadesiz duruyor, allık ekliyorum ama sanki ciltte duruyor gibi kalıyor. Halbuki amacım makyajla daha canlı, daha sağlıklı bir görünüm elde etmek.

Sosyal medyada sık sık “ışıltı veren”, “canlandıran” ürünler görüyorum ama bunların ne kadarı gerçekten işe yarıyor emin değilim. Bazı aydınlatıcılar cildi canlı göstermek yerine yağlı gibi duruyor, bazı fondötenler ise kapatırken cildin doğal enerjisini alıp götürüyor. Bu yüzden “canlılık” kavramının üründen mi yoksa uygulamadan mı kaynaklandığını sorguluyorum.

Bir de cilt tipi çok belirleyici. Kuru ciltte canlı duran ürün karma ya da yağlı ciltte bambaşka durabiliyor. Benim cildimde canlılık veren bir ürün başkasında aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu da kafa karışıklığını artırıyor.

Cildi gerçekten daha canlı ve sağlıklı gösteren makyaj ürünleri var mı, yoksa her şey uygulama ve ciltle mi ilgili?

Bence canlılık veren ürünler var ama mucize beklememek lazım. Özellikle hafif yapılı fondötenler ve krem allıklar cildi daha enerjik gösteriyor. Toz ürünler cildi daha mat ve yorgun gösterebiliyor.

Oyla 0
Aydınlatıcıyı doğru yerde kullanınca cilt çok daha canlı duruyor. Elmacık kemiği, burun kemiği gibi noktalarda hafif ışıltı fark yaratıyor. Fazlası ise tam tersi etki yapıyor.

Oyla 0
Canlılık için bazlar da çok önemli. Işıltılı ama abartısız bazlar fondötenin altından doğal bir parlaklık veriyor. Ben bu şekilde daha sağlıklı bir görünüm elde ediyorum.

Oyla 0
Bence canlı görünüm sadece makyaj ürünüyle ilgili değil. Cilt bakımı iyi değilse en iyi ürün bile cildi canlı gösteremiyor. Önce cildi hazırlamak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt