Cildim Yağlı, Her Sabah Parlıyor. Erkek Cilt Bakımı İçin Ne Önerirsiniz?

Fevzi Akarsu

Kayıtlı Üye
Her sabah aynı manzara: aynaya bakıyorum, alın ve burun bölgesi ışıl ışıl parlıyor. Sanki yüzüm değil, yağ tavası. Sabahları yıkıyorum, bazen soğuk suyla bazen sabunla, ama fark etmiyor. İki saat geçmeden yine aynı. Hani rahatsızlık değil belki ama insanın kendine bakası gelmiyor o halde.

Bir sürü ürün var, ama hangisi gerçekten işe yarıyor hiçbir fikrim yok. Bir de erkek cildi kalın derler ya, sanki hiç özen istemezmiş gibi davranıyoruz. Ama belli ki istiyor.

Benim gibi cildi yağlı olanlar ne yapıyor merak ediyorum.

Gerçekten işe yarayan bir şey var mı, yoksa bu yağlı yüz kader mi?

Benim cildim de sabahları parlıyordu, sonra dermatoloğun önerisiyle sabun yerine jel kullandım. Bir de tonik ekledim. Günde iki kere uyguluyorum, fark gözle görülür. Cilt nefes alıyor resmen. Parlamayı azaltmak için sabah matlaştırıcı nemlendirici de işe yarıyor.

Oyla 0
Yüzünü sabunla yıkama hatasını yıllarca yaptım. Sabun cildi kurutuyor, cilt de kendini korumak için daha fazla yağ üretiyor. Yani tam tersi etki. Şimdi sadece jel ve hafif bir nemlendirici kullanıyorum, o parlama baya azaldı.

Oyla 0
Benim çözümüm çok basit oldu: her sabah yüzü soğuk suyla yıkamak, ardından su bazlı nemlendirici sürmek. İlk başta işe yaramaz sandım ama birkaç hafta sonra fark ettim, cilt dengeye geliyor. Disiplin şart.

Oyla 0
Spor salonuna gidiyorsan dikkat et, orada terle yüzünü havluyla silmek bile yağlanmayı artırıyor. Benim için en işe yarayan şey duş sonrası temizleme jeli oldu. Bir de yastık kılıfını sık değiştirmek fark ettiriyor. Küçük detaylar önemli.

Oyla 0
Ben uzun süre uğraştım, sonunda şu rutinde karar kıldım: sabah yüz yıkama jeli, akşam sadece suyla durulama. Haftada bir peeling. Parlama azaldı, cilt dengelendi. Ürün değil, düzen fark yaratıyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt