Ciltte Aşırı Yağlanma ve Parlama Nasıl Durdurulur?

Ceren Demir

Kayıtlı Üye
Son aylarda cildim özellikle alın ve burun kısmında aşırı yağlanma ve parlama yapmaya başladı. Sabah makyaj yapıyorum, daha gün ortasında yüzüm sanki yağ sürülmüş gibi parlıyor. Pudra, matlaştırıcı krem, kil maskesi… Hepsini denedim ama sadece geçici çözüm sağlıyor. Birkaç saat sonra her şey eski haline dönüyor.

Bir noktada anladım ki bu durumu sadece kozmetikle çözmek mümkün değil. “Aşırı yağlanan cilt için hangi doktora gidilir?” diye araştırınca herkes dermatoloji (cildiye) dedi. Randevumu aldım, doktor cildimi inceledi. “Sebum üretimi fazla, cilt bariyerin dengesizleşmiş” dedi. Fazla ürün kullanmanın cildi kurutup daha fazla yağ üretmesine neden olduğunu anlattı. Bana nazik bir temizleyici, su bazlı nemlendirici ve yağ dengeleyici serum verdi.

İlk iki hafta sonunda fark ettim, cildim daha dengeliydi. Artık parlamıyor, sadece sağlıklı bir ışıltısı var. Doktorun dediği gibi mesele yağı tamamen yok etmek değil, dengeyi sağlamak.

Sizde de yağlı cilt problemi var mı? Gerçekten denge sağlanabiliyor mu, yoksa geçici bir durum mu sizce?

Yıllarca matlaştırıcı pudralar kullandım ama işe yaramadı. Doktor fazla ürünün cildi kuruttuğunu, bunun da yağı artırdığını söyledi. Sade bir rutinle ilerleyince cildim dengeye geldi. Az ama doğru ürün fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim alın bölgem sürekli parlıyordu. Dermatoloji sebum dengeleyici serum önerdi. Üç haftada fark etti. Artık gün içinde makyajım bile daha kalıcı oluyor. Ciltte denge gerçekten her şey.

Oyla 0
Yağlanma problemi bende de vardı, özellikle yaz aylarında. Doktorum günde iki kez yıkamanın yeterli olduğunu söyledi. Fazla yıkamak cildi yoruyormuş. Şimdi cildim eskisi kadar parlamıyor.

Oyla 0
Ofiste sürekli klimalı ortamda oturuyorum, cilt kuruyor diye nemlendiriciye yükleniyordum. Meğer aşırı ürün cildi yağlandırıyormuş. Cildiye sade bir rutinle toparlattı. Şu an parlama neredeyse yok.

Oyla 0
Benim çözümüm su bazlı ürünlere geçmek oldu. Dermatolog jel temizleyici ve hafif nemlendirici önerdi. İlk ay zorlandım ama sonra cildim nefes aldı. Artık cildim yağlı değil, dengeli ve sağlıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt