Ciltte Maske Gibi Durmayan Fondöten Önerisi Var mı?

Özge Tunalı

Kayıtlı Üye
Fondöten sürmek benim için hep “zor denge” meselesi oldu: Bir yandan cilt tonum eşit olsun, kusurlar kapansın; diğer yandan da gün içinde ağır, yüzümde maske gibi duran bir şey istemiyorum. Özellikle fondötenin ilk birkaç saatten sonra yüzümde donmuş gibi durmasını hiç sevmiyorum; sanki cildimle bütünleşmemiş gibi görünüyor.

Bu yüzden daha önce “light/medium yapılı” fondötenleri denedim ama bazıları kapatıcılık konusunda yetersiz kaldı. Öte yandan orta kapatıcılık ürünler bazen ciltte kalıp hissi bırakıyor. Özellikle yağlı-karma ciltlerde bu durum daha da belirgin oluyor.

Doğal bitişli, ciltte ağırlık hissi yaratmayan ama renk eşitsizliklerini kapatıcı düzeyde dengeleyen bir fondöten arıyorum.

Ciltte ağırlık hissi bırakmadan doğal durup iyi kapatıcılık sağlayan fondöten öneriniz var mı?

Ben renkli nemlendirici + hafif kapatıcı kombinasyonunu tercih ediyorum. Böylece fondötenin “maske” gibi durduğu hissinden kurtuluyorum ama yüzümde eşitlik sağlıyorum. BB/CC krem formülleri de bazen bu ihtiyacı karşılıyor.

Oyla 0
NARS Sheer Glow benim için bu dengeyi oldukça iyi sağlıyor. Kapatıcılığı cildi ağırlaştırmadan veriyor, bitişi çok doğal. Tabii ki ince bir pudra ile sabitlemek daha uzun süre kalıcı yapıyor ama ağırlık hissi vermiyor.

Oyla 0
IT Cosmetics CC Cream iMy SPF formülüyle benim için ideal oldu. Hem güneş koruması var hem de çok dengesiz olmayan kapatıcılık sağlıyor. Ciltte gün içinde ağırlık hissi yaratmıyor.

Oyla 0
Clinique Even Better fondöten de hafif-orta kapatıcılıkta ve doğal bitişli. Yüzde donmuş gibi durmuyor. Özellikle yağlı ciltlerde gün içinde daha dengeli kalıyor.

Oyla 0
Hafif kapatıcı fondötenleri süngerle bastırarak uygulamak bence çok etkili oluyor. Böylece fondöten ciltle kaynaşıyor, maske hissi azalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt