Çizgilere Dolmayan Kapatıcı Var Mı?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Göz altı kapatıcısı konusunda bir süredir gerçekten zorlanıyorum. İlk sürdüğümde güzel duran kapatıcılar birkaç saat sonra ince çizgilerin içine dolmaya başlıyor. Aynaya baktığımda göz altımda o küçük çizgiler daha da belirgin olmuş gibi görünüyor ve makyajımın görüntüsü bir anda değişiyor.

Özellikle gün içinde makyajımı sürekli kontrol etme şansım olmadığı için sabah sürdüğüm ürünün biraz daha dayanıklı olmasını istiyorum. Bazı kapatıcılar ilk başta güzel kapatıyor ama zaman geçtikçe sanki göz altımda toplanıyor gibi oluyor. Bu da hem morlukları hem de çizgileri daha çok belli ediyor.

Göz altım çok kuru sayılmaz ama bazı kapatıcılar yine de kuru bir görüntü oluşturabiliyor. O yüzden hem kapatıcılığı olan hem de göz altını daha pürüzsüz gösteren bir kapatıcı bulmaya çalışıyorum. Çok kalın yapılı ürünleri de pek sevmiyorum çünkü o zaman makyaj daha ağır duruyor.

Belki doğru ürünü kullanmıyorumdur ya da uygulama şeklim yanlıştır bilmiyorum ama gerçekten çizgilere dolmayan bir kapatıcı bulabilir miyim merak ediyorum.

Göz altındaki ince çizgilere dolmayan ve gün içinde pürüzsüz duran kapatıcı öneriniz var mı?

Göz altı kapatıcısında çizgi problemi gerçekten çok kişinin yaşadığı bir şey. Özellikle yoğun yapılı kapatıcılar bazen ince çizgilere daha çabuk dolabiliyor. Bu yüzden bazı kişiler daha ince yapılı kapatıcıları tercih ediyor. Az miktarda uygulayıp iyi dağıtıldığında genelde daha doğal bir sonuç oluşabiliyor.

Oyla 0
Birçok kişi göz altını iyi nemlendirmenin kapatıcının görünümünü çok etkilediğini söylüyor. Nemlendirici ya da göz kremi sürüp biraz bekledikten sonra kapatıcı uygulandığında ürün daha düzgün durabiliyor. Kuru bir göz altına sürüldüğünde kapatıcı daha hızlı çizgilere dolabiliyor.

Oyla 0
Kapatıcıyı tüm göz altına kalın şekilde sürmek yerine sadece morluk olan bölgelere uygulayanlar da var. Sonrasında süngerle hafifçe dağıtıldığında daha doğal bir görüntü oluşabiliyor. Bu yöntemle kapatıcının çizgilere dolma ihtimali biraz azalabiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler kapatıcıdan sonra çok az transparan pudra kullanmanın da işe yaradığını söylüyor. Ama pudrayı fazla kaçırmamak önemli çünkü fazla pudra da bu sefer göz altını daha kuru gösterebiliyor. Çok az ürün kullanıldığında makyaj daha uzun süre düzgün kalabiliyor.

Oyla 0
Kapatıcı seçerken formül kadar uygulama şekli de önemli olabiliyor. Nemli makyaj süngeri ile uygulandığında kapatıcı daha ince yayılabiliyor ve ciltle daha iyi bütünleşebiliyor. Böyle olunca göz altında daha pürüzsüz bir görüntü oluşabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt