Göz Altı Kapatıcısı Neden Çizgilere Doluyor, Ne Kullanmalı?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Ne zaman makyaj yapsam en büyük sorunum göz altı kapatıcısının çizgilere dolması oluyor. Ne kadar az uygulasam da birkaç saat sonra aynaya baktığımda o ince çizgilerde ürün birikmiş oluyor. Üstelik orası daha kuru göründüğü için yorgun bir ifade veriyor. Nemlendirici kullanıyorum ama ya yeterli gelmiyor ya da kapatıcıyla uyumsuz oluyor.

Bir dönem “az sürmek daha iyi olur” dediler, denedim. Bu sefer de kapatıcılık yetmedi. Kat kat sürdüğümde de fazla ağır duruyor. Açıkçası artık ne yapacağımı bilmiyorum. Bazen düşünüyorum, belki de sorun üründe değil uygulama şeklinde. Ama hangi markayı denesem sonuç aynı. Göz altımda makyajın durmaması gerçekten can sıkıcı.

Bazı arkadaşlar “kapatıcı öncesi göz altı bazı kullan” diyor, bazıları da “pudra ile sabitle” öneriyor. Ama pudra kullandığımda o bölge daha kuru duruyor.

Sizce bu çizgilere dolma sorunu için hangi ürün veya yöntem işe yarıyor? Gerçekten kalıcı bir çözüm var mı?

Göz altına kapatıcıdan önce iyi bir nemlendirici sürmek şart. Ben hyaluronik asit içeren krem kullanıyorum, üstüne kapatıcı çok daha pürüzsüz duruyor. Ayrıca fazla ürün yerine parmakla yedirmek fark yaratıyor.

Oyla 0
Pudra sabitleme konusunda haklısın, her ciltte işe yaramıyor. Ben şeffaf toz pudrayı çok az miktarda fırçayla geçiyorum, sadece sabitliyor ama kurutmuyor. Kapatıcının uzun süre kalmasını sağlıyor.

Oyla 0
Göz altı bazı mucize yaratıyor. Sadece nem değil, kapatıcının yapısını da dengeliyor. Önceden ben de çizgilere dolma yaşıyordum ama bazla birlikte fark edilir şekilde azaldı.

Oyla 0
Uygulamayı nemli süngerle yapmayı denedin mi? Ben o şekilde sürdüğümde çizgilere dolmuyor. Ürün fazla kalmadığı için makyaj da daha doğal görünüyor. Küçük farklar büyük sonuç veriyor.

Oyla 0
Kapatıcının markasından çok formülü önemli. Likit olanlar genelde çizgilere doluyor. Kremsi veya serum yapılı kapatıcılar daha iyi sonuç veriyor. Ben bu şekilde çözdüm, artık hiç dolma yaşamıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt