Göz Altı Morlukları Neden Artar?

Gülşah

Kayıtlı Üye
Son aylarda göz altı morluklarım belirgin şekilde arttı. Uykumu aldığım günlerde bile tamamen geçmiyor. Özellikle sabahları daha koyu görünüyor, gün içinde biraz açılıyor ama tamamen kaybolmuyor. Kapatıcı kullanmadan dışarı çıkmak istemiyorum artık.

Geç saatlere kadar telefon kullanıyorum ve uyku düzenim çok iyi değil, bunun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Ama ailemde de göz altı morluğu var. Genetik mi yoksa yaşam tarzı mı daha etkili bilmiyorum.

Bir de son dönemde stresliyim. Yüzüm genel olarak daha solgun görünüyor. Su tüketimim de yeterli değil. Hepsi bir araya gelmiş olabilir mi? Kremler bir yere kadar kapatıyor ama kalıcı çözüm var mı emin değilim.

Göz altı morluklarının artmasının sebebi nedir ve nasıl azaltılabilir?

Genetik faktör çok etkili. Benim ailemde de var. Kremler hafif açıyor ama tamamen yok etmiyor. Ancak düzenli uyku ve su tüketimi görünümü biraz azaltıyor.

Oyla 0
Uykusuzluk ve ekran ışığı ciddi etki ediyor. Ben mavi ışık filtresi kullanmaya başladım ve uyku saatimi düzenledim, fark gördüm.

Oyla 0
Demir eksikliği bende morluğu artırmıştı. Kan tahlilinde çıktı. Takviye sonrası hafif açılma oldu. Eğer sürekli koyuysa bir kan testi yaptırmak mantıklı olabilir.

Oyla 0
Alerji de göz altını koyulaştırabiliyor. Özellikle burun tıkanıklığı varsa morluk artabiliyor. Ben alerji tedavisi sonrası rahatladım.

Oyla 0
Dolgu yaptıran arkadaşım var ve memnun kaldı ama bu tamamen kişisel tercih. Önce yaşam tarzı faktörlerini düzeltmek daha sağlıklı bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt