Dalgalı Saçlar İçin En Güzel Trend Kesimler

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar 🌸,

Benim saçım doğal dalgalı ve yıllardır bu yapıyla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Bazen çok güzel şekil alıyor, bazen kabarıp darmadağın görünüyor. Kuaförüm “dalgalı saçların en güzel tarafı hacimli durması, doğru kesimle daha da güzel olur” diyor. Ama hangi kesim bu dalgaları ön plana çıkarır emin değilim.

Son zamanlarda araştırdığımda katlı kesimler, uzun bob (lob) ve perde kahküller dalgalı saçlarda çok öneriliyor. Ayrıca sosyal medyada “curly shag” yani dağınık katlı modellerin oldukça trend olduğunu gördüm. Ama işin püf noktası, hem günlük hayatta kolay kullanılabilir hem de modern görünmesi.

Sizce dalgalı saçlar için en güzel ve trend kesimler hangileri? Deneyenler tecrübelerini paylaşabilir mi?

Benim de saçım doğal dalgalı, yıllarca düzleştiriciyle uğraştım. Sonunda katlı uzun kesim yaptırdım. Dalgalar çok daha belirgin oldu, kabarmak yerine şekil aldı. Ayrıca saçım daha hacimli göründü. Dalgalı saçlarda kat bence kurtarıcı.

Oyla 0
Geçen yıl lob kestirdim, yani uzun bob. Saçım omuz hizasında, dalgalar çok modern bir hava kattı. Hem kolay şekilleniyor hem de ofiste şık duruyor. Dalgalı saç için en trend modellerden biri kesinlikle bu.

Oyla 0
Ben biraz daha cesur davranıp perde kahkül kestirdim. Dalgalı saçla birleşince inanılmaz doğal durdu. Yüzümü çerçeveledi, genç bir hava kattı. Kahkül dalgalı saçta zor gibi görünüyor ama doğru kuaför yaparsa gerçekten çok hoş oluyor.

Oyla 0
Son dönemde sosyal medyada çok gördüğüm curly shag kestirdim. Dalgaları daha belirgin hale getirdi, ayrıca salaş ama havalı bir görüntü sağladı. Bakımı biraz zahmetli ama tarz bir model isteyenler için kesinlikle öneririm.

Oyla 0
Ben dalgalı saçlarda en çok orta uzunlukta katlı kesimleri beğeniyorum. Saç hem ağırlaşmıyor hem de dalgalar daha düzenli görünüyor. Ayrıca kurutma sonrası hacim kazanıyor. Kısa saçtan çekinenler için en güvenli tercih bu olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt