Dalgalı Saçlar İçin En Kullanışlı Kesim Hangisi?

Selda Yurtseven

Kayıtlı Üye
Dalgalı saçlara sahip olmak dışarıdan bakınca çok güzel gibi duruyor ama iş günlük kullanıma gelince o kadar da kolay olmuyor. Bazı günler dalgalar çok güzel otururken, bazı günler saçım ne düz ne dalgalı, tamamen kontrolsüz bir hale geliyor. En çok da kestirdikten sonra bunu yaşıyorum. Kuaförden çıktığım gün harika duran saçım, birkaç yıkama sonra bambaşka bir şeye dönüşüyor.

Bugüne kadar farklı kesimler denedim ama hangisinin gerçekten dalgalı saçla uyumlu olduğunu tam çözemedim. Çok düz kesimler saçımı ağırlaştırdı, fazla katlı kesimler ise bazı yerlerde kabarmaya neden oldu. Bir de şekillendirme konusu var. Her gün maşa yapmak istemiyorum ama kesim uygun olmazsa saç kendi haline de düzgün durmuyor. “Kullanışlı” dediğimiz şey dalgalı saçta biraz muğlak kalıyor.

Saçım omuz altı uzunlukta ve orta kalınlıkta. Ne çok gür ne çok seyrek. Aslında potansiyeli var ama doğru kesimle buluşamadığını hissediyorum. Dalgalı saçların doğallığını bozmadan, fazla uğraş istemeden düzgün duran bir kesim gerçekten var mı merak ediyorum.

Dalgalı saçlar için hem doğal duran hem de günlük kullanımda en az uğraştıran kesim hangisi?

Ben dalgalı saçımı uzun süre düz kestirdim ve hep kabarma yaşadım. Sonra yumuşak katlı bir kesime geçtim, özellikle yüz çevresinde verilen katlar dalgaları çok daha güzel ortaya çıkardı. Şimdi saçım kendi halinde bile daha düzgün duruyor.

Oyla 0
Bence dalgalı saçta omuz altı, çok kısa olmayan kesimler daha kullanışlı. Çok kısalınca dalga yönsüzleşiyor. Bir de inceltme makasıyla fazla müdahale edilmemesi çok önemli, yoksa saç kabarıyor.

Oyla 0
Ben “dalgalı saça özel kesim” yapan bir kuaföre gittikten sonra farkı gördüm. Katlar çok dengeli verildiği için saçım hem hacimli hem de kontrolsüz değil. En önemlisi, her gün şekillendirmem gerekmiyor.

Oyla 0
Uzun süre yanlış kesimler kullandığımı sonradan fark ettim. Dalgalı saçta kesim kadar kurutma şekli de önemli. Ama doğru kesimle saç kendiliğinden daha güzel dalgalanıyor, bu çok rahatlatıcı.

Oyla 0
Bence tek bir “en iyi” kesim yok ama dalgalı saçın doğasını bozmayan kesimler daha başarılı oluyor. Çok keskin, düz çizgiler dalgayı öldürüyor. Doğal bırakmaya izin veren modeller daha kullanışlı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt