Dalgalı Saçlı Erkekler Hangi Saç Kesimini Yaptırmalı?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Dalgalı saçlı olmak ilk bakışta avantaj gibi duruyor ama iş saç kestirmeye gelince o kadar da kolay olmadığını fark ettim. Dalgalar bazen çok güzel dururken, bazen de kontrolsüz ve dağınık bir görüntü oluşturabiliyor. Özellikle yanlış bir kesim yapıldığında saç ne taranıyor ne de şekil alıyor, kendi kafasına göre takılıyor.

Benim yaşadığım sorun genelde şu oluyor: Saç kesildikten sonra ilk günler fena durmuyor ama birkaç gün geçince dalgalar farklı yönlere gitmeye başlıyor. Yanlar kabarıyor, üst taraf düzensiz duruyor. Düz saç için iyi olan bazı modeller dalgalı saçta hiç aynı etkiyi vermiyor. Buna rağmen birçok kuaför hâlâ düz saç mantığıyla kesim yapıyor.

Saçı tamamen kısaltmak da her zaman çözüm olmuyor. Çok kısa olunca dalga yarım kalıyor ve saç garip bir form alıyor. Çok uzatınca da kontrol zorlaşıyor. Dalganın doğal formunu koruyan ama dağınık göstermeyen bir kesim bulmak istiyorum. Aynı zamanda her gün saatlerce şekil vermek zorunda kalmak da istemiyorum.

Dalgalı saçla barışık, bakımı kolay ve yüzüme yakışan bir model arıyorum. Bu saç tipini gerçekten kullananların deneyimleri benim için çok daha yol gösterici olur.

Dalgalı saçlı erkekler hangi saç kesimlerini tercih etmeli, hangi modeller dalgayı daha iyi gösterir?

Dalgalı saç kesinlikle çok kısa kesilmemeli. Ben üstü biraz daha uzun bıraktığımda dalga daha düzgün duruyor. Çok kısaltınca saç kabarıyor ve kontrol zorlaşıyor.

Oyla 0
Katlı kesimler dalgalı saçta çok işe yarıyor. Tek boy kesildiğinde saç ağırlaşıyor ama kat olunca dalga daha doğal düşüyor. Kuaföre bunu özellikle söylemek lazım.

Oyla 0
Yanları çok kısa almak dalgalı saçta bence hata. Yanlar biraz dolu kalınca üstle daha dengeli duruyor. Aşırı fade kesimler dalgayı bozuyor.

Oyla 0
Şekillendirici ürün seçimi de çok önemli. Sert wax yerine krem veya hafif ürünler kullanınca dalga daha belirgin ama doğal duruyor. Saçı zorlamamak lazım.

Oyla 0
Dalgalı saçta amaç dalgayı bastırmak değil, doğru kesimle ortaya çıkarmak. Orta uzunluk, katlı ve doğal kesimler en iyi sonucu veriyor. Düz saç gibi davranmak en büyük hata.

Oyla 0
Geri
Üst Alt