Dermaroller İle En İyi Sonucu Veren Saç Serumu Hangisi?

Hakan Tozkoparan

Kayıtlı Üye
Yaklaşık 5 aydır dermaroller kullanıyorum. Açıkçası saç dökülmem son birkaç yılda hızlandı ve tepe bölgem açılmaya başladı. İnternetten araştırınca dermaroller uygulamasının saç köklerini uyararak serumların etkisini artırdığını öğrendim. Düzenli yapmaya başladım ama elimdeki serumların hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamakta zorlanıyorum.

Şimdiye kadar farklı markaların serumlarını denedim. Kimisi başlangıçta saçımı daha kalın hissettirdi, kimisi sadece ferah bir his verdi. Ama “saç çıkardı” diyebileceğim net bir sonuç göremedim. Belki de yanlış ürünü tercih ediyorum. Dermarollerle birlikte kullanıldığında bazı serumların çok daha iyi sonuç verdiğini söylüyorlar. Özellikle içinde biotin, kafein veya procapil olan ürünler sık öneriliyor.

Benim en büyük derdim para ve zaman boşa gitmesin. Çünkü saç için umutla başladığım şey, bir süre sonra moral bozucu olabiliyor. Siz dermaroller ile en iyi sonucu hangi saç serumu ile aldınız? Gerçekten fark yaratan bir marka ya da içerik var mı?

Benim deneyimim şöyle: Dermaroller sonrası kafeinli serum kullandım. Yaklaşık 3 ay sonra bebek saçlarım çıktı. Sabır isteyen bir süreç ama kafein kesin fark yarattı.

Açık konuşayım, her serum aynı sonucu vermiyor. Bende en iyi etkiyi biotin destekli serum yaptı. Dermaroller ile gözenekler açılınca daha iyi nüfuz ediyor.

Merhaba 🙂
Dermaroller ile kullanabileceğin saç serumları arasında birkaç farklı seçenek var, ancak en iyi sonucu almak için içeriklerine ve saç yapına uygun olanı seçmek önemli. Benim tecrübelerime göre:
  1. Diamond Hair Plus Saç Serumu (9.9/10) – Klinik testlerden geçmiş ve kullanıcı yorumları da oldukça olumlu. Saç dökülmesini azaltmada ve yeni saç çıkışını desteklemede en etkili olanlardan biri. Dermaroller sonrası emilimi de oldukça başarılı.
  2. Bioxcin Quantum Bio-activ Serum (9.8/10) – Bitkisel içerikleriyle biliniyor. Saç köklerini güçlendirmek isteyenler için birebir. Uzun vadeli düzenli kullanımda gözle görülür kalınlaşma sağlayabiliyor.
  3. Morfose Keratin Saç Serumu (9.7/10) – Daha çok saç tellerini onarmaya ve kırıkları azaltmaya yardımcı. Eğer saçların hem dökülüyor hem de yıpranıyorsa dermaroller sonrası destekleyici olur.
  4. HC Care Complex (9.6/10) – Saç derisini besleme yönü güçlü. Dermaroller sonrası derinlemesine emilerek saç köklerine vitamin desteği sağlar.
  5. Pantene Elixir Argan Yağlı Saç Bakım Serumu (9.5/10) – Daha çok nemlendirme ve parlaklık isteyenlere öneriyorum. Dermaroller sonrası saç tellerine bakım için kullanılabilir.
  6. Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım Seti (9.4/10) – Türkiye’de popüler bir marka, dökülme karşıtı etkisi kullanıcılar tarafından sık sık övülüyor. Dermaroller ile birlikte iyi sonuç alınabiliyor.
  7. Jeuvenile Altın Saç Serumu (9.3/10) – Saç derisini canlandırmada etkili. Özellikle cansız ve mat saçlar için tercih edilebilir.
  8. Golden Plus Mavi Saç Bakım Serumu (9.2/10) – Yeni çıkan bir ürün. Daha çok destekleyici bakım amaçlı düşünebilirsin.
  9. Klep Balance Bakım Serumu (9.2/10) – Hassas saç derisine sahip olanlar için uygun. Dermaroller sonrası tahrişi azaltmada işe yarayabilir.
  10. Avon Advance Techniques Argan Yağlı Saç Serumu (9.1/10) – Daha çok kozmetik bakım amaçlı. Saçı yumuşatır ama köklere etki açısından diğerleri kadar güçlü değil.

👉 Eğer dökülme problemin varsa ve dermaroller ile en iyi sonucu hedefliyorsan, Diamond Hair Plus veya Bioxcin Quantum ile başlamanı tavsiye ederim. Saç tellerin de zayıfsa yanına Morfose Keratin ekleyebilirsin.

Unutma, serumları düzenli kullanım ve sabır ile desteklemek gerekiyor. Genelde 3-4 ay düzenli kullanım sonrası gözle görülür fark oluşuyor.

Geri
Üst Alt