Dermatoloji mi Daha İyi, Estetisyen mi? Sizce Hangisi Etkili?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır cilt problemleriyle uğraşıyorum. Bazen sivilce, bazen leke, bazen de kuruluk… O kadar çok ürün denedim ki artık hangisinin işe yaradığını bile bilmiyorum. Bir arkadaşım “estetik merkezine git, cildini yenilerler” dedi, diğeri ise “dermatolojiye gitmeden asla işlem yaptırma” diye uyardı. Açıkçası kafam çok karıştı.

Estetisyenler cilt temizliği, bakım ve peeling konularında gerçekten iyi ama sonuçlar bazen kısa süreli oluyor. Doktorlar ise işin tıbbi kısmına hâkim; cildin neden tepki verdiğini anlayabiliyorlar. Benim sivilce geçmişim olduğu için “ya işlem sonrası kötüleşirse?” diye de korkuyorum. Sonunda önce dermatoloji (cildiye) bölümüne gittim. Doktor cilt tipimi analiz etti, hangi işlemlerin bana uygun olabileceğini anlattı.

Doktorun yönlendirmesiyle daha sonra bir güzellik merkezinde kontrollü şekilde cilt bakımı yaptırdım. Bu kombinasyon gerçekten işe yaradı. Şimdi cildim daha dengeli, hem parlak hem sağlıklı görünüyor.

Sanırım önemli olan kimin yaptığı değil, neye ihtiyacın olduğunu bilmek.

Siz ne düşünüyorsunuz, cilt sorunlarında önce dermatoloji mi, yoksa direkt estetisyen mi tercih edilmeli?

Cildimde sivilce varken estetisyene gitmiştim, daha kötü olmuştu. Sonra dermatolojiye gidince tedaviyle düzeldi. Doktor yönlendirmesiyle bakım yapmak çok daha güvenli. Önce teşhis, sonra bakım olmalı bence.

Oyla 0
Ben dermatoloji kontrolünde düzenli olarak medikal bakım yaptırıyorum. İkisi birlikte olunca cilt çok daha iyi tepki veriyor. Estetisyen uyguluyor ama planı doktor çiziyor. Bu şekilde en sağlıklı sonuç alınıyor.

Oyla 0
Estetisyenler cilt bakımında yardımcı oluyor ama cilt hastalıklarında yeterli olmuyorlar. Cildimde rozasea vardı, yanlış işlemle alevlendi. Dermatolog tedaviyle toparladı. Artık her şeyi doktora danışıyorum.

Oyla 0
Bence ikisinin de yeri farklı. Cildiye teşhis koyar, estetisyen bakım yapar. Doktor onayıyla yapılan işlemler güven veriyor. Ben bu şekilde ilerliyorum ve cildim çok daha dengeli hale geldi.

Oyla 0
Estetisyen bakımında kısa süreli parlaklık oluyor ama uzun vadede kalıcılık istiyorsan dermatoloji şart. Doktorun verdiği ürünleri kullanınca cilt kendini yeniliyor. Herkesin ihtiyacı farklı, önce nedenini bilmek gerek.

Oyla 0
Geri
Üst Alt