Doğal Ama Profesyonel Görünen Makyaj İçin Hangi Ürünleri Kullanıyorsunuz?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Doğal ama profesyonel görünen makyaj benim idealim. Yani yüzümde bir şey varmış gibi durmasın ama gözle görülür şekilde daha dengeli, taze ve pürüzsüz bir görüntü olsun. Özellikle iş ortamında ya da fotoğraflı etkinliklerde bu tarz makyajı tercih ediyorum.

Doğal görünüm genellikle “az ürün” ile elde ediliyor gibi söylense de doğru ürün seçimi ve uygulama tekniği de çok önemli. Çok az ürün sürsem de bazı yüz bölgelerinde renk farklılığı olabiliyor. Çok fazla sürsem de bu sefer doğal görünümü kaybediyorum.

Bu yüzden hangi ürünün hangi noktada fark yarattığını bilmek benim için önemli. Mesela bitişi çok doğal olan fondötenler mi, yoksa krem ürünlerle yapılan soft kontür mü daha etkili gibi.

Doğal ama profesyonel görünen makyaj için hangi ürünleri ve teknikleri önerirsiniz?

Ben doğal makyajda renkli nemlendirici + krem allık + hafif bronzer kombinasyonunu seviyorum. Bu üçü bir arada hem cilt tonu dengeleniyor hem de yüz daha canlı görünüyor. Gün içinde de çok bozulmuyor.

Oyla 0
Doğal profesyonel görünüm için “satin” bitişli fondötenler en idealler. Çok mat olanlar kuru ve yapay durabiliyor. Ayrıca aydınlatıcıyı çok belirgin kullanmıyorum, sadece elmacık kemiklerinin üstüne hafif dokunduruyorum.

Oyla 0
Kapatıcıyı sadece ihtiyacı olan bölgeye nokta şeklinde uyguluyorum. Sonra süngerle hafif bastırarak yayıyorum. Bu şekilde çok ağır durmadan gözenekler de dolmadan kapatıcılık sağlıyorum.

Oyla 0
Kaşlarımı sadece hafifçe tarayıp sabitliyorum; çok doldurmak profesyonel değil daha makyajlı duruyor. Maskara da tek kat sürüyorum; böylece göz çevresi canlı ama doğal. Dudakta da tint veya hafif renkli balm benim favorim.

Oyla 0
Ben makyaj bazını ihmal etmiyorum. Hafif bir baz, cildin pürüzsüz görünmesini sağlıyor ve fondöten daha kolay yayılıyor. Üstüne transparan pudra ile çok hafif sabitleyince doğal ama pürüzsüz bitiş elde ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt