Doğal Bukleleri Parlak ve Belirgin Tutmak İçin Hangi İpuçlarını Uyguluyorsunuz?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Saçlarım doğal dalgalı ama doğru ürün kullanmadığımda kabarık ve dağınık görünüyor. Son dönemde kıvırcık saç bakım yöntemlerini araştırmaya başladım. Sülfatsız şampuan, yoğun nemlendirici krem ve bukle belirginleştirici jeller kullanıyorum. Ama nem oranına göre saçlarım bazen yine kabarıyor.

Özellikle Curly Girl Method uygulayanların sonuçları dikkatimi çekiyor. Henüz tam olarak geçmedim ama denemeyi düşünüyorum.

Siz doğal buklelerinizi belirgin ve parlak tutmak için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Kıvırcık saçlarım var ve önceden hep kabarık dururdu. Şimdi saçımı sadece parmaklarımla açıyorum, tarak kullanmıyorum. Duştan sonra bukle belirginleştirici krem sürüyorum ve mikrofiber havluyla nazikçe kurutuyorum. Böylece hem kabarma olmuyor hem de bukleler daha net duruyor. Özellikle nemli havalarda bu yöntem çok işe yarıyor.

Curly Girl Method uyguluyorum. Sülfatsız şampuan, yoğun nemlendirici maske ve durulanmayan krem üçlüsünü düzenli kullanıyorum. Önceden saçlarım cansız görünürdü, şimdi parlak ve yumuşak. İlk başlarda bu yöntem bana karışık gelmişti ama birkaç hafta sonra farkı görünce vazgeçemedim. Özellikle yazın deniz sonrası saçlarım çok daha kolay toparlanıyor.

Geri
Üst Alt