Doğal Duran Allık Önerir Misiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Belkıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belkıs

Kayıtlı Üye
Allık kullanmayı seviyorum ama son zamanlarda kullandığım ürünler yüzümde biraz fazla belirgin durmaya başladı. Özellikle günlük makyajda daha doğal bir görüntü seviyorum ama bazı allıklar sürdüğüm anda çok yoğun renk veriyor. Biraz dağıtmaya çalışınca da bu sefer cildimde düzgün durmuyor gibi geliyor.

Cildim açık tonlarda ve bazen yanlış renk seçtiğimde allık yüzümde çok yapay görünebiliyor. Özellikle şeftali ya da pembe tonlarında olanlara bakıyorum ama hangisinin daha doğal duracağını tam kestiremiyorum. Günlük kullanımda sanki cildin kendi rengiymiş gibi duran bir allık arıyorum.

Bir de bazı allıklar gün içinde tamamen kayboluyor gibi oluyor. Sabah sürüyorum ama birkaç saat sonra neredeyse hiç kalmamış gibi görünüyor. O yüzden hem doğal duran hem de biraz kalıcılığı olan bir ürün arayışına girdim diyebilirim.

Çok yoğun simli olanları da pek sevmiyorum açıkçası. Daha yumuşak, doğal bitişli bir şey olursa benim için daha iyi olur. O yüzden kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünler varsa merak ettim.

Ciltte abartı durmayan ve doğal bir renk veren allık öneriniz var mı?

Doğal duran allık konusu biraz renk seçimiyle de alakalı oluyor. Çok koyu tonlar bazen yüzde sert durabiliyor. Açık pembe ya da yumuşak şeftali tonları genelde daha doğal bir görüntü veriyor. Az miktarda sürüp yavaş yavaş artırmak da daha kontrollü bir sonuç sağlıyor.

Oyla 0
Krem allıklar son zamanlarda daha doğal durduğu için çok tercih ediliyor. Pudra allıklara göre ciltle daha iyi bütünleşebiliyor. Parmakla ya da süngerle uygulandığında sanki cildin kendi rengiymiş gibi bir görüntü oluşabiliyor.

Oyla 0
Birçok kişi günlük makyajda Rare Beauty Soft Pinch veya Pastel krem allık gibi ürünlerden memnun olduğunu söylüyor. Özellikle az miktarda uygulandığında çok doğal durabildiğini söyleyenler var. Pigmenti yüksek olduğu için çok az kullanmak yeterli oluyor.

Oyla 0
Allığı sadece yanağın ortasına değil biraz daha yukarı doğru uygulamak yüzü daha canlı gösterebiliyor. Ayrıca iyi dağıtıldığında çok daha doğal durabiliyor. Sert bir çizgi gibi kalmadığında allık çok daha hoş görünüyor.

Oyla 0
Bazen fondötenin bitişi de allığın nasıl göründüğünü etkileyebiliyor. Çok mat fondötenlerin üstüne bazı allıklar daha belirgin durabiliyor. Daha doğal bitişli bir fondötenle birlikte kullanıldığında allık da yüzde daha yumuşak görünebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt