Doğal Görünüm İçin Karamel Mi Yoksa Bal Köpüğü Mü Daha İyi?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Son yıllarda kadınların en çok tercih ettiği saç renklerinden ikisi karamel ve bal köpüğü tonları oldu. Çünkü bu renkler hem doğal görünüyor hem de çok fazla bakım gerektirmiyor. Ama hangisini seçmeli?

Karamel tonları, özellikle kahverengi saçlarda daha yumuşak bir geçiş sağlıyor. Yüzünüzü daha sıcak, enerjik ve canlı gösteriyor. Özellikle güneş ışığında parlayan karamel tonları, yaz mevsiminde çok seviliyor. Fakat karamel, zamanla akarken kızıllık bırakabiliyor, bu yüzden bakım şart.

Bal köpüğü tonları ise biraz daha açık ve sarıya yakın bir ton. Özellikle buğday ve esmer tenlilerde çok doğal duruyor. Üstelik saçınızı olduğundan daha hacimli gösterebiliyor. Bal köpüğü, cilde tatlı bir aydınlık katıyor ve göz rengini ön plana çıkarıyor.

Her iki renk de doğal görünüyor ama karar verirken cildinizin alt tonunu ve günlük tarzınızı göz önünde bulundurmalısınız. Daha feminen ve iddialı bir görünüm için karamel, daha sade ve soft bir hava için bal köpüğü tercih edilebilir.

Siz olsanız, doğallık için karamel mi yoksa bal köpüğü mü seçerdiniz?

Benim saç rengim koyu kahveydi, geçen sene karamele boyattım. Özellikle yaz aylarında güneş ışığında çok doğal bir parlaklık veriyor. Bal köpüğü bana biraz daha sarıya kaçtığı için yapay duruyor gibi geliyor. Karamel daha sıcak, daha doğal. Tabii cilt tonuna göre değişir ama ben karamelin özellikle buğday ve esmerlere çok yakıştığını düşünüyorum.

Oyla 0
Ben iki rengi de denedim. Önce karamel yaptırdım ama biraz fazla kızıl yansıma vardı, bana hitap etmedi. Daha sonra bal köpüğü yaptırdım ve gerçekten çok doğal durdu. Özellikle saçlarım güneşte bal rengi gibi parlıyordu. Günlük makyajla çok uyumlu oluyor. Eğer doğallık aranıyorsa bence bal köpüğü daha risksiz bir seçim.

Oyla 0
Benim cildim açık, bal köpüğü yaptığımda biraz soluk gösterdi. Ama karamel tonları yüzüme daha sıcak bir hava kattı. Arkadaşlarım da hep “sana bu renk daha çok yakışıyor” dedi. Yani bence esmer ve buğdaylar bal köpüğü tercih etmeli, beyaz tenliler ise karamele yönelmeli. Kısacası, cilt tonuna göre karar vermek en doğrusu.

Oyla 0
Bal köpüğü rengini yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Boyası kolay bulunuyor ve renk akınca bile kötü bir görüntü vermiyor. Karamel bana biraz bakım gerektiriyor gibi geliyor. Ayrıca iş ortamında çok dikkat çekmek istemeyenler için bal köpüğü daha sade duruyor. Eğer doğal ve soft bir görünüm istiyorsanız kesinlikle bal köpüğü öneririm.

Oyla 0
Ben kuaförüm ve müşterilerimde en çok tercih edilen renkler bunlar. Deneyimlerime göre, karamel biraz daha iddialı duruyor. Bal köpüğü ise daha doğal ve risksiz. Eğer değişiklik istiyorsanız karamel, ama günlük hayatta fazla göze batmak istemiyorsanız bal köpüğü daha uygun. İki rengin de güzel yanı, kolay kombinlenebilir olması.

Oyla 0
Geri
Üst Alt