Doğal Görünümlü Makyaj İçin Hangi Ürünleri Kullanıyorsunuz?

Tuğçe Sarı

Kayıtlı Üye
Son dönemlerde ağır makyajlardan sıkıldım. Artık yüzümde katman katman fondöten, pudra, kontür görmek istemiyorum. Sabah işe giderken aynaya baktığımda doğal, canlı ama bakımlı bir görüntü istiyorum. Ama ne zaman az ürünle makyaj yapsam ya solgun görünüyorum ya da gün içinde tamamen siliniyor.

İnternette “no make-up make-up” denilen bu tarzı çok seviyorum ama doğru ürünleri bulmak zor. Hafif kapatıcılı bir fondöten, cildi sağlıklı gösteren bir allık ve parlamadan duran bir aydınlatıcı arıyorum. Fakat denediğim ürünlerin çoğu ya cildimi yağlandırıyor ya da bir saat sonra yok oluyor. Uygun fiyatlı ama kaliteli ürün bulmak gerçekten zorlaştı.

Bazı arkadaşlar BB krem kullanıyormuş, bazıları sadece renkli nemlendirici. Açıkçası hangisinin kalıcı olduğunu bilemedim. Makyajımın doğal görünmesini ama cildimin daha taze ve sağlıklı durmasını istiyorum.

Siz doğal makyaj için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Gerçekten az ürünle güzel bir sonuç almak mümkün mü?

Doğal makyajda en önemli şey cilt. Ben renkli nemlendirici, krem allık ve maskarayla günü kurtarıyorum. Fazla ürün kullanmadan da çok hoş duruyor. Özellikle yazın cilt daha rahat ediyor.

Oyla 0
BB krem, krem allık ve kaş sabitleyici üçlüsüyle harika sonuç alıyorum. Ne fondötene gerek kalıyor ne de ağır bir görünüm oluyor. Cilt nefes alıyor, gün boyu taze kalıyor.

Oyla 0
Benim sırrım ince yapılı ürünlerde. C vitamini bazlı serumun üstüne hafif BB krem sürüyorum. Sonra maskara ve şeffaf dudak parlatıcısı. Beş dakikada hazırlanıyorum ama yüzüm aydınlık duruyor.

Oyla 0
Renkli nemlendirici yerine BB krem kullanıyorum. Hafif ama cilt tonunu eşitliyor. Üzerine krem allık ve aydınlatıcı geçince doğal bir ışıltı oluşuyor. Az ürünle çok etki mümkün.

Oyla 0
Doğal görünüm için fazla ürün değil, doğru dokular önemli. Likit ürünler cilde daha iyi karışıyor. Ben sadece BB krem ve şeffaf pudra kullanıyorum, cilt gün boyu dengede kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt