Doğal Işıltı Veren Highlighter Arıyorum, Tavsiyesi Olan Var mı?

Burcu Doğulu

Kayıtlı Üye
Highlighter benim makyaj rutinimde en keyif aldığım ürünlerden biri ama bir türlü “doğal ışıltı” verenini bulamadım. Bazı highlighterlar o kadar yoğun simli-pırıltılı ki gündelik makyajda sanki sim patlatmışım gibi duruyor. Özellikle gün ışığında ya da fotoğraflarda bu çok belirgin oluyor ve doğal görünüm bozuluyor.

Benim istediğim:

✨ Cilde hafif, taze bir ışıltı versin
✨ Yüzde parıltı yerine “sağlıklı bir parlaklık” hissi olsun
✨ Pürüzsüz olsun, gözeneklerin üzerine toplanmasın

Renk konusunda genelde altın-sıcak tonlara daha sıcak bakıyorum ama nötr/şampanya tonlarını da denemek isterim. Özellikle ince yapılı, az ürünle bile etkisi belli olan highlighter’lar çok cazip geliyor.

Doğal ışıltı veren ve günlük makyajda kullanınca abartıdan uzak duran highlighter olarak ne önerirsiniz?

Becca Shimmering Skin Perfector neredeyse hiçbir sim içermiyor, sadece ışıltı veriyor. Hafif dokunuşla bile doğal bir parlaklık sağlıyor. Bence günlük makyaj için ideal.

Oyla 0
The Balm’ın Mary-Lou Manizer ürünü benim için klasik. İlk başta simli gibi görünse de cilde uygulayınca çok doğal bir sağlıklı parlaklık veriyor. Gün içinde kağıt mendille hafifçe bastırınca hâlâ taze duruyor.

Oyla 0
Clinique Chubby Stick highlighterlar krem yapıda olduğu için toz ürünlere göre daha yumuşak duruyor. Parmakla bastırarak uygulanınca ciltle güzel bütünleşiyor, doğal ışıltı veriyor.

Oyla 0
Ben hafif ışıltı için krem allık + çok ince toz highlighter karışımını seviyorum. Bu ikili birlikte çok doğal bir bitiş sağlıyor. Tek başına toz highlighter fazla olabiliyor.

Oyla 0
NYX Born to Glow serisini denedim. Fiyat/performans olarak çok iyi; ışıltısı doğal ve çok simli değil. Özellikle hafif sürüldüğünde “ciltten gelen ışık” gibi duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt