Doğal Makyaj Sevenler Hangi Ürünleri Kullanıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilara

Kayıtlı Üye
Ben doğal makyajı seviyorum ama “doğal” derken aslında kastım şu: cildim daha eşit, daha canlı ve dinlenmiş görünsün ama yüzümde kat kat ürün varmış gibi durmasın. Son zamanlarda ağır fondöten + yoğun kontür tarzı makyajlardan iyice uzaklaştım. Çünkü hem gün içinde ağırlık hissi veriyor hem de gün ışığında, özellikle fotoğrafta, bazen beklediğimden daha yapay görünüyor.

Doğal makyajda en zorlandığım kısım denge. Bir şey sürmezsem yüzüm soluk kalıyor, fazla sürünce de doğal çizginin dışına çıkıyorum. Mesela fondöten yerine renkli nemlendirici mi daha mantıklı, yoksa sadece belli bölgelere kapatıcı mı? Krem allık mı toz allık mı daha doğal duruyor? Bir de kaş-göz kısmı… Kaşı çok doldurunca sertleşiyor, maskarayı fazla kaçırınca da doğal görüntü gidiyor.

Ayrıca ürün seçimi kadar uygulama da önemli biliyorum ama yine de “doğal makyaj sevenlerin” yıllardır güvenip kullandığı ürünleri merak ediyorum. Hem pratik olsun hem de günlük hayatta sırıtmadan güzel dursun istiyorum.

Doğal makyaj yapmayı sevenler günlük rutinlerinde hangi ürünleri kullanıyor ve en çok hangilerinden memnun?

Ben doğal makyajda fondöteni tamamen bıraktım, yerine renkli güneş kremi ya da hafif bir tinted moisturizer kullanıyorum. Üstüne sadece göz altı iç köşe ve burun kenarına minicik kapatıcı geçiyorum. Yanaklara krem allık (şeftali-gül kurusu tonları) ve çok az krem bronzer sürünce yüz anında “kendiliğinden canlı” gibi oluyor. En büyük farkı da pudrayı minimuma indirince gördüm.

Oyla 0
Bence doğal makyajın anahtarı “ince kat + doğru yer”. Her yere ürün sürmek yerine ihtiyaç olan bölgelere dokunmak daha doğal duruyor. Ben genelde sadece T bölgesine çok hafif transparan pudra geçiyorum. Allıkta da toz yerine krem tercih ediyorum çünkü ciltle daha iyi bütünleşiyor. Kaşlarımı da kalemle doldurmak yerine kaş jeliyle tarayıp sabitliyorum, daha yumuşak bir ifade veriyor.

Oyla 0
Doğal makyaj seviyorsan bence 3 ürün bile yetiyor: kapatıcı, allık, maskara. Kapatıcıyı da göz altına kalın sürmek yerine sadece morluğa nokta nokta uygulayınca daha doğal oluyor. Maskarada da “tek kat” kuralı bende işe yarıyor, topaklanınca bütün doğallık gidiyor. Dudakta da mat ruj yerine tint ya da balm gibi hafif renk veren ürünler çok daha doğal duruyor.

Oyla 0
Benim cildim karma ve doğal makyajda en çok “ışıltı” kısmını seviyorum ama doğru şekilde. Highlighter’ı tepe tepe sürünce yapay duruyor, onun yerine nemli bitişli bir krem aydınlatıcıyı elmacık kemiğine çok az dokunduruyorum. Gözlerde de far paletiyle uğraşmıyorum, tek renk krem far ya da hafif bronz bir stick far yeterli oluyor. Böylece hem hızlı hem de “ben böyleyim” havası veriyor.

Oyla 0
Doğal makyajın bence temelini cilt hazırlığı oluşturuyor. Cilt bakımı iyi değilse en iyi ürün bile kötü durabiliyor. Ben önce hafif bir nemlendirici, üstüne güneş kremi, sonra çok az baz (bazen hiç) yapıyorum. Ürünlerde de “cilt gibi bitişli” olanları seçiyorum: ince yapılı kapatıcı, krem allık, doğal bitişli maskara. Gün içinde de düzeltme olarak pudra yerine yağ emici kağıt kullanıyorum, o daha doğal kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt