Doğal Malzemelerle Parlak ve Elektriksiz Saçlar Nasıl Elde Edilir?

Güneş Gürel

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Saçlarım son birkaç aydır inanılmaz derecede mat ve elektrikli görünmeye başladı. Ne yapsam kabarıyor, taradıktan 10 dakika sonra bile uçlar havaya kalkıyor. Hatta bazen saçımı düzleştirsem bile o hafif “kabaran sis” görüntüsünden kurtulamıyorum. Çok kuru bir yapısı yok ama sanıyorum ki nemini kaybetmeye başladı. Bu matlık ve elektriklenme artık aynaya baktığımda moralimi bozuyor.

Piyasadaki serumları ve kremleri denedim ama çoğu ya saçımı yağlandırdı ya da etkisi bir saat bile sürmedi. Bir süre sonra kendi saçım değil, dışarıdan sürülmüş bir tabaka gibi görünmeye başladı. Bu yüzden daha doğal yöntemlere yönelmeye karar verdim. İnternette baldan zeytinyağına, avokadodan aloe veraya kadar yüzlerce öneri var ama hangisinin gerçekten parlaklık verdiğini ve elektriklenmeyi azalttığını bilmiyorum.

Benim asıl merak ettiğim şey şu: Evde bulunan doğal malzemelerle saçlar nasıl gerçek parlaklığa kavuşur? Ayrıca elektriklenmeyi uzun süreli olarak azaltan bir yöntem var mı? Düzenli yapılınca saçın kendi dokusunu iyileştiren bir tarif arıyorum. Bir de saçım ince telli olduğu için ağırlaştırmayan bir yöntem olması önemli. Yağ katacağım diye saçımın sönük görünmesini istemem.

Sizlerden ricam, bizzat denediğiniz ve kalıcı sonuç aldığınız doğal tarifleri paylaşmanız. Uygulama süresi, ne kadar sıklıkla yapıldığı, saçta bıraktığı his gibi tüm detayları yazarsanız çok mutlu olurum. Bu sorunun çözümünü uzun zamandır arıyorum ve gerçekten bir şeyleri değiştirmek istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Çözüm
Benim saçım sürekli kabaran, mat bir yapıya sahipti. Kesin çözümü elma sirkesi durulamasında buldum. Duştan sonra bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp saçın tamamına döküyorum, durulamıyorum. Hem parlaklık veriyor hem de elektriklenmeyi neredeyse sıfırlıyor. İlk uygulamada bile fark bariz. Bende sorunu tamamen çözdü.
Ben en parlak sonucu bal + aloe vera karışımından aldım. Bir yemek kaşığı aloe veraya yarım kaşık bal ekleyip uçlara sürüyorum. 20 dakika bekletince saç hem yumuşuyor hem de parlaklık anında geliyor. Elektriklenmeyi de ciddi ölçüde azaltıyor. Haftada bir yapmak yeterli.

Benim saçım sürekli kabaran, mat bir yapıya sahipti. Kesin çözümü elma sirkesi durulamasında buldum. Duştan sonra bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp saçın tamamına döküyorum, durulamıyorum. Hem parlaklık veriyor hem de elektriklenmeyi neredeyse sıfırlıyor. İlk uygulamada bile fark bariz. Bende sorunu tamamen çözdü.

Çözüm
Ben Hindistancevizi yağını avuç içimde ısıtıp saç uçlarına çok az sürüyorum. Doğal bir parlaklık veriyor ve uçların kabarmasını engelliyor. Aşırı sürmezsen yağlanma olmaz. En güzel yanı etkisinin gün boyu kalması.

Zeytinyağı + yoğurt maskesi bende harika sonuç verdi. 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 kaşık zeytinyağını karıştırıp 25 dakika bekletiyorum. Saç daha ağır ve tok duruyor, elektriklenme çok azalıyor. Parlaklık etkisi de oldukça iyi. Doğal bir şey arıyorsan mutlaka dene.

Benim saçım ince telli olduğu için çoğu yağ ağır geliyor ama gül suyu spreyi inanılmaz işe yaradı. Temiz saça sıkıyorum, hem elektriklenmeyi azaltıyor hem de hafif bir parlaklık veriyor. Doğal ve çok hafif bir ürün olduğu için saç asla sönük durmuyor. Düzenli kullanınca saçın dokusu bile daha pürüzsüz oluyor.

Geri
Üst Alt