Doğal Saç Spreyleri Saça Şekil Verirken Yıpranmayı Önleyebilir Mi?

Meltem

Kayıtlı Üye
Klasik saç spreylerini uzun süre kullandım ve fark ettim ki saçım sertleşiyor, matlaşıyor ve zamanla daha kolay kırılmaya başlıyor. Son dönemde ise daha çok doğal saç spreyleri dikkatimi çekiyor. İçeriğinde alkol, paraben ya da ağır kimyasallar bulunmuyor; bunun yerine aloe vera, bitki özleri, esansiyel yağlar ve doğal reçineler kullanılıyor.

Bu ürünlerin en büyük iddiası, saça şekil verirken aynı zamanda besleyici özellikler sunması. Yani sadece geçici tutuculuk değil, aynı zamanda nemlendirme ve saçın dış etkenlere karşı korunması hedefleniyor. Örneğin aloe vera bazlı spreyler saçın kurumasını engelliyor, hindistan cevizi yağı veya argan yağı içeren spreyler ise parlaklık sağlıyor. Kimyasal spreylerdeki yapış yapış his yerine daha hafif bir dokunuş bırakmaları da cazip geliyor.

Tabii burada merak ettiğim nokta şu: Doğal spreyler gerçekten saçın yıpranmasını önleyebilir mi, yoksa sadece daha zararsız bir alternatif olarak mı görülmeli? Çünkü güçlü tutuculuk gerektiren modellerde doğal spreylerin yeterli olmayabileceğini düşünüyorum.

Sizce doğal saç spreyleri uzun vadede saç sağlığı için fark yaratıyor mu, yoksa sadece klasik spreylerin daha hafif bir versiyonu mu?

Ben aloe veralı doğal saç spreyi kullanıyorum. Saçımı sertleştirmiyor, daha yumuşak ve doğal bir tutuş sağlıyor. Ayrıca uzun vadede saç uçlarımda kırılma azaldı. Klasik spreylerde böyle bir etki görmemiştim.

Oyla 0
Doğal içerikli bir sprey denedim, içinde argan yağı vardı. Saçım hem parlak hem de daha sağlıklı görünmeye başladı. Tutuculuğu klasik sprey kadar güçlü değil ama saçımın yıpranmasını önlediğini hissediyorum.

Oyla 0
Benim saçım çok ince telli, normal spreyler hemen kırıyordu. Bitkisel içerikli bir sprey kullanmaya başladım, saç tellerim artık daha dayanıklı. Tutuculuk biraz daha hafif ama sağlıklı olması benim için daha önemli.

Oyla 0
Hindistan cevizi özlü bir doğal sprey kullandım. Saçım elektriklenmeyi bıraktı, ayrıca daha canlı görünüyor. Kimyasal spreylerin yapış yapış görüntüsünden çok sıkılmıştım, bu ürün bence çok daha iyi bir alternatif.

Oyla 0
Doğal spreyleri uzun süredir kullanıyorum. Saçım artık eskisi kadar kuru değil ve şekil verdiğimde daha doğal bir görünüm oluyor. Çok güçlü tutuş beklememek lazım ama saç sağlığı açısından kesinlikle daha iyi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt