Doğal Şampuanlar Kadınlarda Saçı Güçlendirir Mi?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç bakımında daha doğal ürünlere yönelmeyi düşünüyorum. Kimyasal içerikler, yoğun temizleyiciler derken saçımın zamanla zayıfladığını hissediyorum. Bu yüzden “doğal şampuanlar” gerçekten saçı güçlendiriyor mu, yoksa sadece kulağa mı hoş geliyor, bunu merak ediyorum.

Daha önce birkaç doğal içerikli şampuan denedim ama bazıları saçımı sertleştirdi, bazıları ise yeterince temizlememiş gibi hissettirdi. Bu da kafamı karıştırdı. Doğal denince herkes aynı şeyi mi kastediyor, yoksa içeriklere gerçekten dikkat etmek mi gerekiyor, emin olamıyorum. Bitkisel özler, yağlar, sülfatsız formüller derken seçenek çok ama sonuçlar hep farklı.

Bir yandan da saç dökülmesi ve kırılma gibi sorunlarım var. Eğer doğal şampuanlar gerçekten saçı güçlendiriyorsa düzenli kullanmak isterim. Ama sadece “doğal” diye saçıma iyi gelmeyen bir ürünü kullanmak da istemiyorum. Doğal olan her şeyin masum olmadığını da biliyorum.

Amacım saçımı daha sağlıklı, daha dayanıklı hale getirmek. Bu yüzden bu şampuanların gerçekten fark yaratıp yaratmadığını, kimlerin daha çok fayda gördüğünü merak ediyorum.

Doğal şampuanlar kadınlarda saçı gerçekten güçlendirir mi, ne beklemek gerekir?

Ben doğal şampuana geçince saçım ilk başta sertleşti ama birkaç hafta sonra daha güçlü hissettirdi. Alışma süresi olduğunu düşünüyorum.

Ben doğal şampuana geçince saçım ilk başta sertleşti ama birkaç hafta sonra daha güçlü hissettirdi. Alışma süresi olduğunu düşünüyorum.

Doğal içerik iyidir ama tek başına yeterli değil. Ben doğal şampuanla birlikte maske kullandığımda daha iyi sonuç aldım.

Saç derim hassas olduğu için doğal şampuanlar bana daha iyi geldi. Kaşıntım azaldı ama mucize beklememek lazım.

Doğal şampuanlar doğru içerik ve düzenli kullanımda saçı daha sağlıklı ve güçlü hissettirebilir. Ama beklentiyi gerçekçi tutmak ve saç tipine uygun ürün seçmek şart.

Geri
Üst Alt