Doğal Wax Kullanan Var mı? Hangi Marka Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğukan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç şekillendirici kullanmak istiyorum ama piyasadaki çoğu wax’ın içeriğine bakınca insan ürküyor. Alkol, parfüm, silikon derken neredeyse hepsi kimyasal dolu. Saç ektirdiğim için bu dönemde doğal wax arayışına girdim. Marketlerde bulduklarım ya çok sert tutuyor ya da gün ortasında etkisini kaybediyor.

Bazı forumlarda balmumu bazlı ürünlerin daha güvenli olduğu yazıyor. Fakat hangisi gerçekten “doğal” anlamak zor. Ambalajda doğal yazıyor ama içerik listesine bakınca hiç öyle görünmüyor. Özellikle saç diplerimin hava almasını engelleyen yoğun kıvamlı wax’lardan uzak duruyorum.

İnternette birkaç markaya denk geldim; kimisi hindistan cevizi yağı bazlı, kimisi balm içerikli. Ama yorumlar karışık. Kimisi “yağlı gösteriyor” diyor, kimisi “mükemmel tutuş sağlıyor” diye övüyor.

Benim amacım saçımı hem şekillendirmek hem de köklere zarar vermemek. Doğal içerikli bir ürün varsa denemek isterim ama riske girmek istemiyorum.

👉 Gerçekten doğal içerikli ve saç ekimi sonrası da güvenle kullanılabilecek wax markası önerebilecek var mı?

Bir süre önce hindistan cevizi yağı bazlı bir wax kullanmaya başladım. Saç derimi kurutmuyor, parlak bir görünüm veriyor ve kolay temizleniyor. İlk başta yağlı his bırakıyor gibi geliyor ama birkaç dakika sonra emiliyor. Kimyasal içerikli ürünlerle kıyaslanınca fark inanılmaz. Tavsiyem, etikette “paraben” ve “alkol” içermediğine dikkat etmeniz. Doğal içerik gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Saç bakım ürünleriyle ilgili uzun araştırmalardan sonra balmumu temelli bir markaya geçtim. Tutuculuğu orta seviyede, en güzeli ise saç derisini hiç rahatsız etmemesi. Güneşli havalarda bile akma yapmıyor. Ürünü kullandıktan sonra saç daha yumuşak hissediliyor. Ayrıca akşam yıkadığınızda kalıntı bırakmıyor. Kimyasal ürünlerden sonra resmen rahatlama yaşadım.

Oyla 0
Bitkisel wax denemek isteyenlere küçük bir önerim var: içerik listesinde “beeswax” ve “coconut oil” ibaresi olanları tercih edin. Bu tür ürünler saç tellerini güçlendiriyor, aynı zamanda şekil veriyor. Ben doğal içerikli bir Alman markası kullanıyorum, memnunum. Saç ekimi sonrası dönemde özellikle köklerin rahat nefes alması için ideal. Kimyasal ürünlere hiç dönmem artık.

Oyla 0
Doğal içerikli ürün arayanlar için Morfose Ossion Natural Wax gayet başarılı. İçeriğinde alkol yok, kıvamı yumuşak ve saçta ağırlık yapmıyor. Ben 5 aydır kullanıyorum, hem parlaklık veriyor hem de deriyi kurutmuyor. Özellikle saç ekimi sonrası dönemde gayet güvenli hissettirdi. Akşam yıkadığınızda kolay arınıyor, kalıntı bırakmıyor. Denemeye değer bir alternatif.

Oyla 0
Bir süredir Urban Care Men Styling Wax kullanıyorum. Paraben, silikon ve sülfat içermiyor. Mat bitişli, gün boyu kalıcı bir tutuş sağlıyor. Kokusu da rahatsız edici değil. Daha önce kullandığım kimyasal ürünler saç derimi tahriş ediyordu ama bunda öyle bir problem yaşamadım. Türkiye’de kolay bulunuyor, marketlerde bile var. Özellikle doğal ürün arayanlara kesinlikle öneririm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt