Dökülmeye Karşı En Faydalı Saç Bakım Ürünleri

Cihan Öztürk

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir senedir saç dökülmesi yaşıyorum ve açıkçası artık aynaya baktığımda moralim bozuluyor. Doktora gittiğimde genetik kaynaklı olabileceğini söyledi, ama yine de bakım ürünleriyle bu süreci yavaşlatabileceğimi belirtti. İnternete girdiğimde karşıma onlarca dökülme karşıtı şampuan, serum ve losyon çıkıyor. Kimisi kafeinli, kimisi biotinli, bazıları bitkisel yağlarla hazırlanmış.

Benim saç tipim ince telli ve hızlı yağlanan bir saç. Ağır ürünler kullandığımda saçım daha da sönüyor, yağlı görünüyor. O yüzden daha hafif ve saç derisini rahatlatan ürün arıyorum. Ayrıca yorumlarda görüyorum, bazı insanlar düzenli kullanınca saç dökülmesinin ciddi şekilde azaldığını söylüyor. Ama bir o kadar da “hiçbir işe yaramadı, sadece para kaybı” diyenler var.

Benim kafamı karıştıran nokta şu: Bu ürünler gerçekten dökülmeyi durduruyor mu, yoksa sadece mevcut saçları biraz daha canlı gösterip psikolojik olarak mı iyi hissettiriyor? Ayrıca şampuan tek başına yeterli mi, yoksa yanında serum ve vitamin de şart mı? Çünkü set halinde satılan ürünlerin fiyatı ciddi şekilde artıyor.

Sizden ricam, kendi tecrübelerinizi paylaşmanız. Gerçekten dökülmeye karşı en faydalı bulduğunuz şampuan, serum veya bakım ürünü hangisiydi? Düzenli kullanımda dökülmeyi azalttı mı, saçlarınızda kalınlaşma oldu mu?

Benim saç dökülmem özellikle stres döneminde çok artıyordu. İlk başta marketten aldığım ürünleri denedim ama fayda etmedi. Daha sonra dermatoloğumun tavsiyesiyle kafein içerikli bir şampuan ve yanında biotin takviyesi kullandım. 3. ayın sonunda dökülmem ciddi şekilde azaldı. Saçlarım daha dolgun görünmeye başladı. Şunu öğrendim: Tek başına şampuan yeterli olmuyor, yanında vitamin ve besleyici destek de olmalı.

Oyla 0
Ben biraz sporla ilgiliyim, beslenmeme de dikkat ediyorum. Buna rağmen saç dökülmesi başladı. İnternette dolaşırken saw palmetto ve biotin içeren bir serum dikkatimi çekti. Düzenli kullanmaya başladım, özellikle masaj yaparak uyguladım. 5-6 ayın sonunda saçlarımın daha kalın çıktığını fark ettim. Tamamen yeni saç çıkmadı ama mevcut saçlar güçlendi. Bence dökülmeye karşı en faydalı ürünler, vücudu içten de destekleyen şeyler. Ben biotin tableti de ekledim, güzel sonuç aldım.

Oyla 0
Benim hikâyem biraz farklı. Uzun süre yanlış şampuan kullandım ve saç derim çok tahriş oldu. Kaşıntı, kepek, dökülme derken iyice moralim bozuldu. Sonra dermatoloğa gittim, bana sülfatsız ve hassas saç derisine uygun bir şampuan önerdi. İlk yıkamadan sonra bile rahatladım. Birkaç ay içinde dökülme yarı yarıya azaldı. O yüzden ben en faydalı ürünü doktor tavsiyesiyle buldum. Forumlardan çok şey okudum ama en garanti çözüm bence profesyonel destek almak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt