Dolgu Yaptırınca Yüzüm Şekil Değiştirir mi?

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır yüz dolgusu yaptırmak istiyorum ama en büyük korkum yüzümün şeklini kaybetmek. Sosyal medyada o kadar çok örnek görüyorum ki; kiminde dudaklar abartılı, kiminde elmacık kemikleri fazla belirgin… Doğal görünüm istiyorum ama “ya yüzüm tamamen değişirse?” düşüncesi aklımdan çıkmıyor.

Doktora danıştığımda “az miktarda ve doğru noktaya yapılan dolgu yüzü değiştirmez, sadece dengeyi sağlar” dedi. Yine de tedirginim. Çünkü bazen çok az işlem bile yüz ifadesini etkileyebiliyor. Cilt daha dolgun görünse bile mimiklerin değiştiği bir görüntü beni korkutuyor.

Bir arkadaşım çene dolgusu yaptırdı, yüzü çok daha orantılı duruyor. Ama başka birinde aynı işlem fazla belirgin olmuştu. Sanırım işin sırrı hem doktorun eli hem de kullanılan miktar.

Sizce dolgu yaptırınca yüz şekli değişir mi? Yoksa doğru uygulamayla sadece doğal bir tazelenme mi olur?

Ben elmacık kemiği dolgusu yaptırdım. Yüzüm değişmedi, sadece daha dinlenmiş görünüyor. Doğru doktoru bulmak çok önemli. Fazla yapılmadığı sürece gayet doğal duruyor.

Oyla 0
Dolgu yüz şeklini değiştirmez, sadece hatları belirginleştirir. Ben çene ve nazolabial bölgeye yaptırdım, yüzümde sadece denge sağlandı. Abartıdan kaçınmak şart.

Oyla 0
Ben ilk yaptırdığımda çok korkmuştum ama doğal oldu. Doktor az az ilerledi. Yüzüm değişmedi, sadece daha orantılı hale geldi. Denge çok önemli gerçekten.

Oyla 0
Yüz şeklini değiştiren dolgular genelde fazla uygulamalardan kaynaklanıyor. Ben burun dolgusu yaptırdım, küçük dokunuş bile yüz ifadesini güzelleştirdi. Abartmadan yapmak gerek.

Oyla 0
Benim fikrim, doz doğru ayarlandığında yüzün karakteri asla kaybolmaz. Sadece yorgun görünüm gider. Profesyonel biriyle çalışınca sonuçlar çok doğal oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt