Dört Mevsim Kullanılacak Saç Renkleri: Her Sezona Uygun Tonlar

Esra

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Uzun zamandır saç rengimi değiştirmek istiyorum ama her mevsime uyacak bir ton bulmakta zorlanıyorum. Yazın çok açık renkler hoşuma gidiyor ama kışın yüzümü solgun gösteriyor. Koyu kahve ya da siyah tonları ise kışın harika görünse de yazın bana fazla ağır geliyor. Sürekli renk değiştirmek istemiyorum çünkü saçımı da yıpratıyor.

Araştırırken en çok öne çıkan renklerin küllü kahve, çikolata kahve, karamel ve kumral tonları olduğunu gördüm. Küllü kahvenin yazın ışıkta doğal bir parlaklık verdiği, çikolata kahvenin kışın sıcak bir görünüm kazandırdığı söyleniyor. Kumral ise nötr yapısıyla dört mevsime birden uyum sağlıyor.

Benim ten rengim buğday. Çok açık tonlar bana yapay duruyor, çok koyu renkler de yüzümü sert gösteriyor. O yüzden hem doğal hem de uzun süre kullanılabilir bir saç rengi arıyorum. Ayrıca boya akarken kötüleşmeyecek, her dönemde uyumlu duracak bir ton olmalı.

👉 Sizce dört mevsim kullanılmaya en uygun saç rengi hangisi?

Ben yıllardır küllü kahve kullanıyorum ve bence tam dört mevsim rengi. Yazın güneş vurunca çok doğal bir parlaklık kazanıyor, kışın ise cildi solgun göstermiyor. Özellikle buğday ve açık tenlilerde çok hoş duruyor. Ayrıca beyaz kapatma özelliği de iyi. Boyanın kalıcılığı uzun, her mevsim uyumlu.

Oyla 0
Benim tercihim kesinlikle çikolata kahve. Saçımı daha sağlıklı ve parlak gösteriyor. Yazın hafif kızıl yansımaları çok hoş oluyor, kışın da sıcak bir hava katıyor. Boya akarken kötüleşmiyor, renk yumuşak bir kahveye dönüyor. Dört mevsim için en risksiz tonlardan biri.

Oyla 0
Ben bir dönem karamel tonlarını kullandım. Yazın çok canlı görünüyor, cilde ışıltı katıyor. Kışın da hiç sırıtmıyor, tam tersine enerjik bir görüntü veriyor. Tek dezavantajı bakım gerektirmesi, çünkü hızlı akabiliyor. Ama parlak ve canlı bir saç isteyenler için dört mevsim kullanılabilir bir seçenek.

Oyla 0
Ben uzun süredir kumral tonlarındayım. Bu rengin en büyük avantajı, ne çok koyu ne de çok açık olması. Yazın ağır durmuyor, kışın da yüzü solgun göstermiyor. Hem iş hayatında ciddi bir görünüm sağlıyor hem de günlük kullanımda çok doğal duruyor. Ayrıca akarken de kötüleşmiyor, hep doğal kalıyor. Kuaförüm bana “dört mevsim kullanılacak renk arıyorsan kumral ve türevlerinden şaşma” demişti, gerçekten haklıymış.

Oyla 0
Geri
Üst Alt