Dove Intensive Repair Yoğun Onarıcı Bakım Şampuanı Saçları Çabuk Yağlandırır Mı?

Reyhan Doğan

Kayıtlı Üye
Saçlarım yıpranmış, kırıklar fazlaydı ve çok kuru hissediyordum. Bir arkadaşım Dove Intensive Repair’ı özellikle yağlanma yapmadan onardığını söylediği için aldım. “Yoğun onarıcı ama ağırlaştırmayan” gibi bir yorum okumuştum ve içim biraz rahatladı.

İlk kullanımdan itibaren saçlarım yumuşacık oldu ve taraması gerçekten kolaylaştı. Kırık uçlarımı anlık olarak daha az fark eder oldum. Ancak birkaç yıkamadan sonra saç derimde bu ürünle yağlanma hissi oluşmaya başladı. Özellikle diplerde, ertesi gün saçım hafif yağlı gibi durdu. Daha önce bu kadar çabuk yağlanan bir saç yapım yoktu, bu beni şaşırttı.

Kafam karıştı çünkü bazı günler harika, bazı günler sanki ağır bir bakım ürünü kullanmışım gibi hissediyorum. Saç uçları için güzel ama diplerde bu yağlanma olayı canımı sıkıyor. Belki ben fazla kullanıyorumdur diye miktarı azalttım ama yine de ertesi gün yağlanma olabiliyor.

İnce telli saçlar için bu ürün uygun mu, yoksa yoğun onarımı nedeniyle dipleri fazla mı besliyor, emin olamıyorum. Kullananların gerçek deneyimlerini gerçekten duymak isterim.

Dove Intensive Repair Yoğun Onarıcı Bakım Şampuanı saçları çabuk yağlandırıyor mu, yoksa doğru kullanımda dengeli bir bakım mı veriyor?

Ben de bu şampuanı kullandım ve evet, ilk birkaç yıkamada harikaydı ama zamanla diplerde yağlanma hissi artmaya başladı. Özellikle her gün yıkayanlar için ağır gelebilir bence.

Saçlarım kuru telli ama yağlanmaya meyilli değil. Ben bunu haftada 2–3 kez kullandım; ağırlaştırdı mı diye bakarken tam tersi uçlarım daha nemli oldu ama ertesi gün diplerde hafif yağ hissi oldu.

Bende ince telli saçlar var ve bu şampuanı kullanırken miktarı azaltınca sorun yaşamadım. Az kullanınca nem güzel, ağırlaştırma pek olmuyor. Fazla kullanınca daha çabuk yağlanma yapabiliyor.

Ben saç diplerim yağlı olduğu için bu ürünü sadece boy ve uçlara uyguluyorum. O zaman diplerim yağlanmıyor ama yine de uçlara bakım yapıyor. Böyle kullanmak işe yarıyor bence.

Geri
Üst Alt