Dove Şampuan Saçları Yumuşatıyor Ama Çabuk Yağlandırıyor Mu?

Gamze Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Saç bakımında yumuşaklık benim için her şeyden önce geliyor çünkü kuru uçlar yüzünden sürekli yıpranmış görünüyordu. Bu yüzden bir süredir favori şampuanım Dove oldu. Özellikle “yoğun yumuşaklık” vaadi kulağa güzel geliyor ama bir yandan da sürekli diplerimde çabuk yağlanma hissi oluştuğu için kafam epey karıştı.

Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. İlk birkaç yıkamada saçlarım gerçekten çok yumuşak ve pürüzsüz oldu. Tarama gerçekten hiç zor değildi, elektriklenme de azaldı. Bu hoşuma gitti çünkü en çok o sertlik hissinden şikâyetçiydim. Ama ikinci gün geldiğinde saç diplerimde hafif bir yağlılık hissi olmaya başladı. Normalde saç diplerim bu kadar çabuk yağlanmazdı, bu da beni şaşırttı.

Bazı günler Dove’ı kullandığımda çok memnun kalıyorum, bazen de ertesi gün yağlanma nedeniyle hemen tekrar yıkamak zorunda kalıyorum. Kullandığım miktar, su sıcaklığı gibi faktörler olabilir diye denemeler yaptım ama aynı sonuçla karşılaşıyorum. Sanırım ürünün yağlı saça sahip olmayanlarda “daha hızlı yağlandırma” riski olabilir mi diye merak ediyorum.

Saç tipime göre uygun mu yoksa yumuşaklık için biraz fazla besleyici mi bilmiyorum; bu yüzden kullananların gerçek deneyimlerini duymak isterim.

Dove şampuan saçları gerçekten yumuşatıyor mu ama çabuk yağlandırma gibi bir dezavantajı var mı?

Ben de Dove kullanıyorum ve aynen senin dediğin gibi oldu. İlk yıkamada müthiş yumuşaklık var ama ertesi gün yağlanma hissi geliyor. Ben haftada 2–3 kez kullanıyorum, her yıkamada olunca ağır geliyor.

Saç tipime göre bana ağır geldi. Yumuşaklık güzel ama ertesi gün diplerde yağlılık hissi oluyor. İnce telli saçlar için biraz fazla olabilir.

Ben kullanırken miktarı azalttım (sadece boy ve uçlara) ve o zaman daha dengeli oluyor. Saç diplerim daha az yağlanıyor ve yumuşaklık hâlâ var. Denemeye değer 😊

Bende yağlı saçlara değilim ama yine de ertesi gün diplerde hafif bir ağırlık hissediyor. Yine de genel olarak yumuşaklık açısından seviyorum.

Kokusu çok güzel, bu da beni cezbediyor 😄 Ama ertesi gün yağlanma var, bu yüzden dönüşümlü kullanıyorum. Böyle daha iyi oluyor.

Geri
Üst Alt