Dudak Dolgusu Kadınlarda Ne Kadar Doğal Görünür?

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Dudaklar yüz ifadesini en çok değiştiren bölgelerden biri. Daha dolgun, şekilli dudaklara sahip olmayı ben de zaman zaman düşündüm ama aklımı en çok kurcalayan nokta doğallık. Çevremde dudak dolgusu yaptıran kadınların bazıları gerçekten çok güzel ve doğal sonuçlar elde etti, ama bazıları da maalesef yapay, hatta abartılı göründü. Bu farkın neden kaynaklandığını merak ediyorum.

Öğrendiğim kadarıyla dudak dolgusunun doğal durması için en önemli etken, dozaj ve doktor seçimi. Dudak yapısı herkeste farklı, bu yüzden herkese aynı oranda dolgu yapılmamalı. Dudak sınırlarını aşan ya da fazla enjekte edilen dolgular “ördek dudak” görüntüsü veriyor ve bu durum doğallığı tamamen bozuyor. Oysa doğru teknikle yapıldığında sadece dudak hatlarını belirginleştiriyor, yüzde daha taze ve canlı bir ifade yaratıyor.

Bir de kullanılan dolgu maddesinin kalitesi önemliymiş. Hyalüronik asit bazlı dolgular, dudakla bütünleşerek daha doğal bir görünüm sağlıyor. Ayrıca zamanla eridiği için kalıcı değil, bu da istenmeyen sonuçlarda avantaj oluyor. İlk günlerde şişlik ve ödemin de doğal bir süreç olduğunu, gerçek sonucu görmek için birkaç hafta beklemek gerektiğini öğrendim.

Benim kafamda hâlâ soru işareti var: Dudak dolgusu yaptıran kadınlarda her zaman doğal sonuç elde etmek mümkün mü, yoksa bu tamamen doktorun eline mi bağlı?

Ben geçen yıl dudak dolgusu yaptırdım. İlk 1 hafta biraz şişti ama sonrasında çok doğal oturdu. Kimse fark etmedi bile, sadece “daha iyi görünüyorsun” dediler. Doğru doktoru bulmak her şeyin başı.

Oyla 0
Benim ilk deneyimim kötüydü çünkü fazla dolgu yapılmıştı. Yapay durdu ve kendimi hiç rahat hissetmedim. Sonra başka bir doktora gittim, daha az ve dengeli yaptı. Şimdi çok memnunum. Doğallık tamamen uygulamayı yapan kişinin tecrübesiyle alakalı.

Oyla 0
Dudak dolgusu yaptırdım ve bence en doğal sonucu küçük dokunuşlarla almak mümkün. Ben sadece dudak hatlarımı belirginleştirdim, dolgunluk abartılmadığı için hiç sırıtmıyor. Herkes doğallığı korumak istiyorsa “az” yaptırmalı.

Oyla 0
Bence dudak dolgusu yaptırmak isteyenler fotoğraflardaki “aşırı” örneklere bakıp korkuyor. Oysa doğru yapıldığında sadece yüzünü tazeliyor. Ben 2 yıldır düzenli yaptırıyorum, kimse anlamıyor bile.

Oyla 0
Benim deneyimim şöyle oldu: İlk seferde ödem yüzünden yapay gibi görünmüştü, çok pişman olmuştum. Ama 2-3 hafta sonra şişlik indiğinde tam istediğim gibi doğal durmaya başladı. Yani sabırlı olmak da çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt