Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Ne Kadar Sürer?

Jasmin Durmaz

Kayıtlı Üye
İlk kez dudak dolgusu yaptırdım ve açıkçası sonuçtan çok şişlikle uğraştım. İşlemden hemen sonra aynaya baktığımda dudaklarım balon gibi olmuştu. Doktor bunun normal olduğunu, birkaç gün içinde ineceğini söyledi ama üçüncü gün hâlâ şişti. İnsan ister istemez panikliyor çünkü “ya böyle kalırsa” düşüncesi akla geliyor.

İlk gece hafif morarma da oldu, soğuk kompres yaptım. İkinci gün üst dudağım biraz daha normale döndü ama alt kısım hâlâ gergindi. Dördüncü gün sabah uyandığımda şişlik büyük oranda geçmişti ama tam oturması yaklaşık bir hafta sürdü. Şimdi aynaya baktığımda daha dolgun ama doğal bir görüntü var.

Bence en zorlu kısım o ilk üç gün. İnsan aynada kendine yabancı gibi hissediyor. Ama sabır önemliymiş, hemen şekle göre karar vermemek gerekiyor.

Sizce dudak dolgusu sonrası şişlik ne kadar sürer? Sizin deneyiminiz nasıl geçti?

Bende şişlik üç gün sürdü. Özellikle ilk gece buz kompresi yapmak çok işe yarıyor. Doktorum “yatar pozisyonda değil, hafif dik uyuyun” dedi, o da fark yarattı.

Oyla 0
İlk dolgumda beş gün sürdü, ikincisinde iki günde geçti. Sanırım vücut alışınca daha çabuk toparlıyor. Morarma oluyorsa Arnica krem de çok işe yarıyor.

Oyla 0
Bende ikinci gün bile bariz şişlik vardı. Üçüncü gün sabah inmişti. İlk gün korktum ama tamamen normalmiş. Bir hafta sonra dudak şekli tam oturdu.

Oyla 0
Şişlik süresi kişiden kişiye değişiyor. Benimki dört gün sürdü. İlk 24 saat buz yapmak çok önemli. Sıcak duş bile almamak gerekiyor, yoksa artıyor.

Oyla 0
Benim şişliğim yaklaşık üç gün sürdü, sonrasında tamamen geçti. İlk gün fazla şişse bile panik yapmamak lazım. Şekil oturunca sonuç gerçekten çok güzel oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt