Duş Sonrası Saçlarım Sert ve Cansız Oluyor, Bunu Azaltmanın Bir Yolu Var Mı?

Dilan Öztürk

Kayıtlı Üye
Duştan çıktıktan sonra saçlarım resmen sertleşiyor ve dokunduğumda esnekliğini tamamen kaybetmiş gibi hissediyorum. Kuruyken bile saçlarım pürüzlü duruyor ama özellikle duş sonrası bu durum daha belirgin oluyor. Saç kremi kullanıyorum, maske yapıyorum ama yine de beklediğim yumuşaklığı yakalayamıyorum.

Bazen şampuanın çok kuruttuğunu düşünüyorum, bazen de saçlarımın neme doymadığını. Suyun sertliği mi etkiliyor, kullandığım ürünler mi bana uygun değil emin olamıyorum. Duştan sonra saçımı taramak bile zor geliyor, koparak kırılacakmış gibi hissediyorum.

Bu durum zamanla beni saçımı yıkamaktan bile soğutmaya başladı. O yüzden gerçekten bu sorunu yaşayan ve çözüm bulanların deneyimleri benim için çok önemli.

Duş sonrası saçların sert ve cansız olmasını azaltabilen oldu mu, size ne iyi geldi?

Benim saçlarım da duş sonrası çok sertleşiyordu. Şampuanı değiştirdikten sonra fark gördüm. Daha nemlendirici ve sülfatsız bir şampuana geçince saçlarım daha yumuşak olmaya başladı.

Oyla 0
Saç kremini saç derisine değil sadece boylara uygulamak bende işe yaradı. Deriye sürünce saç ağırlaşıyordu ama boylara uygulayınca daha yumuşak bir sonuç aldım.

Oyla 0
Durulama çok önemliymiş. Saçımda ürün kalıyormuş meğer. Daha iyi durulamaya başlayınca sertlik azaldı. Küçük ama etkili bir detay.

Oyla 0
Ben duş sonrası hafif bir durulanmayan krem kullanıyorum. Islak saçta uygulayınca taramak daha kolay oluyor ve saçlarım daha az kırılıyor.

Oyla 0
Suyun sertliği de etkiliyor olabilir. Ben filtreli duş başlığı kullandıktan sonra saçlarımın dokusu biraz daha yumuşadı. Tam çözüm değil ama fark var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt