Duş Sonrası Vücut Kremi mi Yoksa Yağ mı Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Geçtiğimiz kış boyunca cildimle ciddi bir savaş verdim. Duştan çıktıktan sonra cildim öyle kuruyordu ki, sanki üzerime birkaç beden küçük bir deri giymişim gibi hissediyordum. İlk refleksim her zaman vücut kremi kullanmak oldu. Marketten aldığım “yoğun nemlendirici” ibareli ürünler başta işe yarıyor gibi görünse de birkaç saat sonra yine aynı kuruluk başlıyordu. Üstelik ne kadar çok sürsem de o gerginlik hissinden kurtulamıyordum. Sonra bir gün, çok kuru cilt problemi yaşayan bir arkadaşım bana “ıslak cilde doğal yağ uygula” dedi. Önce tereddüt ettim. Vücut yağı bana hep yapış yapış bir his verirmiş gibi geliyordu.

Ama merakıma yenik düştüm. Duştan çıktıktan sonra cildimi havluyla silmeden, nemliyken badem yağı sürdüm. Farkı ilk andan itibaren hissettim. Cildim sadece nemli değil, aynı zamanda yumuşak ve esnek olmuştu. Araştırınca öğrendim ki yağ, ıslak ciltte nemi hapsediyor ve bu da uzun süreli yumuşaklık sağlıyor. Şimdi artık yazın hafif yapılı losyonları, kışın ise nemli cilde sürülen yağları tercih ediyorum.

Sizce duş sonrası nemlendirme için en kalıcı çözüm hangisi: vücut kremi mi yoksa doğal vücut yağı mı?

Ben de uzun süre sadece krem kullananlardandım ama özellikle hamilelik döneminde cildim aşırı kuruduğu için yağlara geçmek zorunda kaldım. Duştan çıktıktan sonra havluyla sadece fazla suyu alıp, nemli cilde hindistancevizi yağı sürdüğümde cildim neredeyse 24 saat nemli kalıyor. Krem o hissi vermiyordu. Bence çok kuru ciltlerde yağ, kesinlikle daha etkili.

Oyla 0
Bende karma bir cilt var, kışın yağ yazın losyon tercih ediyorum. Özellikle banyo sonrası ıslak cilde sürdüğünüz ürünün türünden çok, ne kadar hızlı sürdüğünüz önemli. Cilt nemliyken gözenekler açık oluyor, ürün hemen emiliyor. Bunu fark ettikten sonra hangi ürünü sürsem daha etkili oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt