Duş Sonrası Vücut Kremi Sürmek Şart Mı?

Yudum Erdem

Kayıtlı Üye
Duş sonrası vücut kremi sürmek benim için uzun zamandır kararsız kaldığım bir konu. Bazı günler düzenli yapıyorum, bazı günler ise üşenip atlıyorum. Özellikle acelem varsa ya da duştan sonra cildim çok rahatsız hissettirmiyorsa “Bugünlük bir şey olmaz” diyerek geçiyorum. Ama sonra bacaklarımın matlaştığını, kollarımın daha kuru durduğunu fark ediyorum.

Bir yandan da düşünüyorum, acaba bu tamamen alışkanlık meselesi mi? Yani cilt gerçekten krem sürmediğim için mi kuruyor, yoksa zaten kuru olduğu için krem sürmeye alıştım ve sürmeyince fark mı ediyor? Bazı insanların hiç vücut kremi kullanmadığını ve buna rağmen sorun yaşamadığını görmek kafamı daha da karıştırıyor. Demek ki herkes için aynı şey geçerli değil.

Özellikle kış aylarında duş sonrası cildimde daha belirgin bir gerilme hissi oluyor. Yazın ise bazen gerek duymuyorum ama yine de uzun vadede cildimi ihmal etmiş olur muyum diye düşünüyorum. Duşun cildin doğal yağlarını aldığı söyleniyor ama bu her duşta mutlaka telafi edilmeli mi, yoksa abartılıyor mu emin değilim.

Duş sonrası vücut kremi sürmek gerçekten gerekli mi, yoksa cilt tipine göre isteğe bağlı bir adım mı?

Ben uzun süre krem sürmeden de idare ediyordum ama zamanla cildim daha kuru görünmeye başladı. Duş sonrası düzenli krem sürmeye başlayınca fark net oldu. Özellikle bacaklarım daha pürüzsüz ve canlı duruyor. Bana göre bu adım gerçekten önemli.

Oyla 0
Bence cilt tipine çok bağlı. Benim cildim kuru olduğu için krem sürmezsem hemen geriliyor. Ama arkadaşımın cildi normal, hiç sürmüyor ve sorun yaşamıyor. Yani şart ama herkes için aynı şekilde değil.

Oyla 0
Dermatoloğum duş sonrası ilk birkaç dakikanın çok kritik olduğunu söylemişti. Cilt nemliyken krem sürülürse nemi daha iyi tutuyormuş. O günden beri aksatmıyorum ve cildim çok daha dengeli.

Oyla 0
Ben her duşta değil ama özellikle sıcak duş aldıysam mutlaka sürüyorum. Aksi halde kuruluk ve kaşıntı oluyor. Duruma göre karar vermek bana daha mantıklı geliyor.

Oyla 0
Eskiden gereksiz buluyordum ama alışkanlık haline gelince farkı gördüm. Krem sürmediğim günlerde cildim daha mat duruyor. Küçük bir adım ama uzun vadede etkisi var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt