Duştan Sonra Saç Derim Görünmeye Başladı, Bu Seyrelme Mi Başlıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yusuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yusuf

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır banyodan çıktıktan sonra aynaya baktığımda saç derimin özellikle tepe kısmında daha görünür olduğunu fark ediyorum. Saçlar ıslakken zaten seyrek görünür biliyorum ama eskiden bu kadar dikkatimi çekmezdi. Şimdi ışık altında kafa derisi daha belirgin. Kuruyunca biraz toparlıyor ama yine de hacim kaybı var gibi hissediyorum.

Duşta dökülen saç miktarı da biraz arttı ama “avuç avuç” değil. Asıl değişim yoğunluk hissinde. Elimi saçımın arasına attığımda eskisi kadar dolgun gelmiyor. Bu durum psikolojik mi yoksa genetik sürecin ilk sinyali mi anlayamıyorum.

Eğer seyrelme başlıyorsa erken fark etmek istiyorum. Ama sadece ıslak görünüm üzerinden panik yapmak da istemiyorum.

Duştan sonra saç derisinin daha belirgin görünmesi erkek tipi seyrelmenin başlangıcı olabilir mi?

Islak saç her zaman daha seyrek görünür çünkü saç telleri birbirine yapışır ve hacim kaybolur. Ama senin dediğin gibi “eskiden bu kadar fark etmiyordu” diyorsan tel kalınlığında azalma başlamış olabilir. Bende de ilk alarm ıslakken oldu. Sonra kuruyken de hacim kaybı belirginleşti.

Oyla 0
Burada kritik olan şey süreklilik. Eğer 3–6 ay boyunca aynı görünüm devam ediyorsa ve fotoğraflarla kıyasladığında fark varsa genetik süreç başlamış olabilir. Ama sadece belli ışıkta görünüyorsa optik olabilir.

Oyla 0
Tepe bölgesi zaten ışıkta daha hassas görünür. Ama elinle yokladığında boşluk hissediyorsan bu miniaturizasyon başlangıcı olabilir. Benim süreç aynen böyle başladı.

Oyla 0
Duşta dökülen miktardan çok saç telinin kalınlığına dikkat et. İncelme varsa seyrelme başlıyor olabilir. Ama bu hemen kel olacağın anlamına gelmez.

Oyla 0
Dermatoloğum “ıslakken görünüm tek başına kriter değildir ama kalıcı hacim kaybı varsa dikkate alınmalı” dedi. Yani takip etmek önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt