Dyson Airstrait ile Saç Kurutma ve Düzleştirme Deneyimleri

Sibel

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir Dyson Airstrait hakkında araştırma yapıyorum. Bildiğiniz gibi bu cihaz hem saç kurutma makinesi hem de saç düzleştirici işlevini bir arada sunuyor. Klasik düzleştiricilerde saç telleri plakalar arasında sıkıştığı için yüksek ısıya maruz kalıyor ve zamanla sertleşiyor. Airstrait ise güçlü hava akımı ile saçları aynı anda kurutup düzleştiriyor. Yani saçın nemini koruyarak daha yumuşak ve doğal bir görünüm vaat ediyor.

Benim saçlarım kalın telli, bu yüzden kurutma ve düzleştirme işlemleri ayrı ayrı uzun sürüyor. Sabahları işe giderken 20–30 dakika uğraşmam gerekiyor. Airstrait’in en cazip tarafı bana göre bu süreyi kısaltması. Tek seferde hem saç kurutma hem de şekillendirme işlemini tamamlamak gerçekten büyük kolaylık olur.

Ama kafamı kurcalayan sorular var:
  • Saçları gerçekten yumuşatıyor mu, yoksa geçici bir etki mi veriyor?
  • Kalın telli saçlarda düzleştirme performansı nasıldır?
  • Uzun vadede saç sağlığını gerçekten koruyor mu?
Bazı kullanıcı yorumlarında cihazın sesinin yüksek olduğu, bazılarında ise saçları pürüzsüz ve parlak yaptığı söyleniyor. Açıkçası bu çelişkiler yüzünden karar vermekte zorlanıyorum. Çünkü fiyatı oldukça yüksek ve pişman olmak istemem.

Aranızda Dyson Airstrait kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle günlük kullanımda saç kurutma + düzleştirme performansı nasıl, merak ediyorum.

Ben Airstrait’i 6 haftadır kullanıyorum. Gerçekten sabah rutinimde çok zaman kazandırıyor. Önceden hem kurutma hem düzleştirme ile uğraşırdım, şimdi tek seferde bitiyor. Saçlarım daha yumuşak ve parlak oluyor. Kalın telli saçlarda da gayet başarılı, tek seferde düzleştirebiliyor.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için klasik düzleştiriciyle çabuk zarar görüyordu. Airstrait’te saç daha az yıpranıyor. Hem kurutma hem de düzleştirme aynı anda olduğu için ısıya daha az maruz kalıyor. Yumuşaklık farkını ilk günden hissettim. Ama cihaz gerçekten biraz gürültülü, alışmak zaman alıyor.

Oyla 0
Airstrait’in en güzel yanı, saçları ağırlaştırmadan düzleştirmesi. Normal düzleştiricilerde saçım hacimsiz olurdu, bunda daha doğal görünüyor. Ayrıca kuruturken bile saç elektriklenmiyor. Fiyatı yüksek olsa da uzun vadede saç sağlığı için mantıklı bir yatırım gibi düşünüyorum.

Oyla 0
Ben ürünü seyahatlerde taşımakta zorlandım çünkü oldukça büyük. Ama evde düzenli kullanım için mükemmel. Hem kurutma hem düzleştirme işlemini hızlandırıyor. Yumuşatma etkisi kalıcı değil ama saç çok daha sağlıklı görünüyor. Özellikle yoğun iş temposu olan kişiler için pratik bir çözüm. Benim için en büyük artısı zaman tasarrufu oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt