Eczanede Yapılan Saç Karışımı Saç Ekimi Sonrası İşe Yarıyor Mu?

Cihan Demiroğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırdıktan sonra süreçle ilgili araştırma yaparken eczanelerde hazırlanan saç karışımları konusu karşıma çıktı. Bazı eczaneler özel karışım yaptıklarını, saç köklerini güçlendirdiğini ve çıkışları desteklediğini söylüyor. İçinde vitaminler, bitkisel özler ve bazen minoksidil benzeri maddeler olduğu anlatılıyor. Açıkçası kulağa mantıklı geliyor ama gerçekten işe yarıyor mu emin olamadım.

Şu an ekimden sonra 5. aydayım. Çıkışlar var ama saçlar bana hâlâ zayıf ve ince geliyor. Klinik ekimden sonra sabır dedi ama insan ister istemez süreci desteklemek istiyor. Eczacıyla konuştuğumda “birçok kişide olumlu sonuç aldık” dedi ama bunun ne kadar bilimsel olduğu muamma. Forumlarda da çok net bir görüş yok; kimisi çok faydasını gördüğünü söylüyor, kimisi tamamen para tuzağı diyor.

Boşuna saç derime bir şey sürüp zarar vermek de istemiyorum. Ama gerçekten işe yarıyorsa da kaçırmak istemem. Bu yüzden bizzat kullananların deneyimleri benim için çok daha önemli.

Saç ekimi sonrası eczanede yapılan bu saç karışımları gerçekten işe yarıyor mu, kullananlar ne fark gördü?

Ben ekimden sonra 4. ayda eczanede yapılan bir karışımı kullandım. Açıkçası mucize beklemedim ama saç derimdeki kuruluk azaldı, kaşıntı rahatladı. Saç çıkışını hızlandırdı mı net söyleyemem ama saçların daha canlı durduğunu hissettim. En azından olumsuz bir etkisini görmedim.

Oyla 0
Ben kullandım ama açık konuşayım çok büyük bir fark görmedim. Belki saç derisini besliyor olabilir ama “ekilen saçları güçlendiriyor” iddiası bana biraz abartı geliyor. Saçlar zaten zamanla çıkıyor. Karışımı bıraktıktan sonra da süreç aynı şekilde devam etti.

Oyla 0
Eczanede yapılan karışımların içeriği çok önemli. Her eczane aynı şeyi yapmıyor. Benim kullandığım karışımda alkol fazlaydı ve saç derimi kuruttu. O yüzden dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Herkes için uygun olmayabilir.

Oyla 0
Ben eczacı arkadaşımın önerisiyle kullandım. İçeriği sade ve hafifti. Saç tellerimde bir miktar kalınlaşma hissettim ama bunun ne kadarının karışımdan, ne kadarının zamandan kaynaklandığını ayırt etmek zor. Yine de zarar vermediği sürece denenebilir.

Oyla 0
Bence bu karışımlar destek amaçlı olabilir ama şart değil. Asıl sonucu ekim kalitesi ve zaman belirliyor. Eczane karışımları “destek” olarak düşünülmeli, tek başına çözüm gibi görülmemeli. Beklenti düşük tutulursa hayal kırıklığı da olmaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt