Ekim Sonrası Güneşe Çıkmak Ne Zaman Güvenli?

Yasin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta saç ekimi operasyonumu yaptırdım ve doktorum ilk uyarılarından birini güneşten korunma konusunda yaptı. Daha önce bu kadar dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyordum ama meğerse ekim sonrası dönemde güneşe maruz kalmak köklere ciddi zarar verebiliyormuş.

Araştırdığımda, ekim yapılan bölgedeki cildin operasyon sonrası hassas ve ince bir yapıda olduğunu, güneş ışınlarının bu bölgede leke, kızarıklık hatta bazı durumlarda kalıcı iz bırakabileceğini öğrendim. Ayrıca yüksek sıcaklık, köklerin tutunma sürecini olumsuz etkileyebiliyor.

Birçok uzman, ekim sonrası ilk 1 ay direkt güneş ışığından kesinlikle kaçınılmasını öneriyor. İlk birkaç hafta zorunlu olarak dışarı çıkılması gerekiyorsa bol, yumuşak ve hava alan bir şapka kullanmak en güvenli yöntem. Daha sonraki dönemde bile özellikle öğle saatlerinde güneşten kaçınmak, mümkünse gölgede bulunmak ve doktorun önerdiği şekilde güneş koruyucu kullanmak tavsiye ediliyor.

Ben yaz aylarında operasyon yaptırdığım için bu konuda ekstra dikkatli olmak zorundayım. Siz bu süreci nasıl yönettiniz?

Ben ilk 4 hafta kesinlikle direkt güneşe çıkmadım. Zorunlu olduğunda ise bol kesim bir balıkçı şapkası taktım. Bu dönemde cildin gerçekten çok hassas olduğunu fark ettim. 2. aydan sonra kısa süreli güneşe çıkmaya başladım, ama yine de koruma önlemlerini bırakmadım.

Oyla 0
Benim operasyonum yaz ortasında olmuştu. İlk 3 hafta dışarı neredeyse hiç çıkmadım. Sonrasında ise UV filtresi yüksek bir güneş kremi kullandım. Şapka takmak da çok işe yaradı. Bu şekilde hem kökler korundu hem de ciltte leke oluşmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt