El Kremi Sürüyorum Ama Ellerim Yine De Sert Kalıyor

Kader Tunç

Kayıtlı Üye
Ellerim çok kuru olduğu için neredeyse gün içinde refleks gibi el kremi sürüyorum ama buna rağmen ellerim yumuşak kalmıyor. İlk sürdüğümde biraz rahatlıyor ama kısa süre sonra yine sert, gergin ve mat bir his geliyor. Özellikle parmak eklemleri ve el üstü pütürlü gibi duruyor. Görüntü olarak da bakımsız hissettiriyor.

Bir sürü el kremi denedim; bazıları aşırı yağlı oluyor, elime bir şey değdirmek istemiyorum. Bazıları ise sanki sadece yüzeyde kalıyor, derine hiç işlemiyor. Ellerimi çok yıkıyorum, temizlik yapıyorum, soğuk hava da etkiliyor ama yine de “sürüyorum ama işe yaramıyor” noktasına geldim.

Belki yanlış zamanda sürüyorum, belki de sadece krem yetmiyordur. Peeling mi yapmak lazım, gece bakımı mı eklemek lazım, yoksa el kreminden beklentimi mi yanlış kuruyorum bilmiyorum. Aynı sorunu yaşayıp çözebilenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

El kremi sürmesine rağmen elleri sert kalanlar bu durumu nasıl çözdü?

Benim için kırılma noktası el peelingi oldu. Haftada 1–2 kez çok nazik bir peeling yaptıktan sonra krem sürdüğümde krem gerçekten işe yaramaya başladı. Ölü deri varken krem sadece üstte kalıyormuş. Peeling sonrası fark inanılmazdı.

Oyla 0
Kremi ne zaman sürdüğün çok önemli. Ben ellerimi yıkadıktan hemen sonra, hâlâ hafif nemliyken sürüyorum. Tamamen kuruyunca sürünce pek fayda etmiyordu. Nemliyken sürünce krem daha iyi hapsoluyor.

Oyla 0
Gece bakımı gerçekten fark yaratıyor. Gündüz hafif krem, gece ise yoğun bir krem ya da el balmı sürüp pamuk eldivenle uyuyorum. Her gece değil ama haftada 3–4 kez yaptığımda ellerim gün içinde bile daha yumuşak kalıyor.

Oyla 0
Sadece el üstüne sürmek yetmiyor. Parmak araları, tırnak kenarları ve eklemler çok önemli. Ben kremi masaj yaparak yediriyorum, bu şekilde sertlik daha çabuk geçiyor.

Oyla 0
Bazı el sabunları da elleri çok sertleştiriyor. Ben sabunumu değiştirdikten sonra kremden daha fazla verim almaya başladım. Yani sorun bazen krem değil, kullandığın diğer ürünler oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt